Vitalijus Sovin: JAV propagandos mašina, vykdydama informacinį karą prieš Rusiją, žaidžia kaip niekad nešvariai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.rt.com/russia/5628... 2022-09-17 09:58:00, skaitė 435, komentavo 17

Vitalijus Sovin: JAV propagandos mašina, vykdydama informacinį karą prieš Rusiją, žaidžia kaip niekad nešvariai

Nuo Talibano "atlygio" iki teiginių apie Šiaurės Korėją - JAV žiniasklaidos "anoniminiai šaltiniai" pasitelkia "netikras naujienas"

"New York Times" neseniai paskelbus istoriją, paremtą tariamai "išslaptinta medžiaga" iš JAV žvalgybos agentūrų apie tai, kad Rusija iš Šiaurės Korėjos "įsigijo" milijonus artilerijos sviedinių ir raketų, skirtų naudoti Ukrainoje, kažkas nutiko.

Atsižvelgdamas į Valstybės departamento ir Gynybos departamento atstovų, kurie nepateikė jokios faktinės informacijos, pareiškimus, JAV nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Džonas Kirbis (John Kirby) juos atšovė. Jis pripažino, kad kol kas nėra jokių požymių, kad ginklų pirkimas iš tikrųjų įvyko arba kad kokia nors Šiaurės Korėjos amunicija pateko į mūšio lauką Ukrainoje.

Tačiau naratyvas turi keletą tikslų:

  • Pabrėžiamos "rimtos logistikos problemos", su kuriomis susiduria Rusija ir jos vietiniai sąjungininkai, vykdydami karinę operaciją Ukrainoje;
  • Pademonstruoti JAV ir ES eksporto kontrolės priemonių, kurių akivaizdžiai laikosi ir Kinija, veiksmingumą;
  • Insinuacijos apie Rusijos "priverstinį" kreipimąsi į "nesąžiningas valstybes", tokias kaip Šiaurės Korėja ir Iranas, dėl karinės pagalbos. JT Saugumo Taryba Pchenjanui taiko griežtą ginklų embargą, o bet koks ginklų ir medžiagų tiekimas iš šios šalies būtų laikomas tarptautinių sankcijų pažeidimu;
  • Sąskaitų su Pchenjanu suvedimas dėl Donecko ir Lugansko liaudies respublikų nepriklausomybės pripažinimo ir galimo Šiaurės Korėjos darbininkų siuntimo į išlaisvintas teritorijas civilinei infrastruktūrai atstatyti.

Dabartinė situacija primena prieš dvejus metus vykusius įvykius, kai 2020 m. birželį laikraštis "New York Times" paskelbė melagingą istoriją, kurioje teigiama, kad Rusijos karinė žvalgyba siūlė su Talibanu susijusiems kovotojams "atlygį" už JAV karių nužudymą Afganistane.

Demokratų senatorius Robertas Menendezas tada pasiūlė sankcijų paketą, pavadintą 2020 m. atsako į Rusijos atlygį įstatymu, į kurį buvo įtrauktas turto įšaldymas ir vizų apribojimai aukščiausiems Maskvos vadovams. Menendezo pasiūlymą palaikė JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (demokratė), kuri teigė, kad sankcijos Rusijai dėl "sąmokslo" su Talibanu turėtų būti įvestos nedelsiant.

Tuometinis prezidentas Donaldas Trumpas "New York Times" istoriją pavadino "klastote". Vėliau D. Trumpas patvirtino, kad JAV žvalgybos agentūros nustatė, jog ji neatitinka tikrovės. Pentagono atstovas spaudai Jonathanas Hoffmanas sakė, kad nėra jokių įrodymų apie "Rusijos sąmokslą" su Talibano pareigūnais. Talibanas taip pat neigė šiuos teiginius.

Artėjant 2020 m. prezidento rinkimams "Rusijos" veiksnys buvo naudojamas Demokratų partijos sluoksniuose, siekiant parodyti pirštu į D. Trumpą dėl jo nesėkmių Afganistano klausimu. Jau kitais metais, vadovaujant prezidentui Joe Bidenui, JAV liūdnai pagarsėjo savo kariuomenės išvedimu, Pentagono duomenimis, palikdamos daugiau kaip 7 mlrd. dolerių vertės ginklų.

Lapkričio vidurio rinkimų metu, kai Ukrainos kariuomenė patyrė didelių nuostolių, JAV ir toliau žaidžia nešvarų žaidimą, naudodama informacinį karą.   Akivaizdu, kad jei laimės Bideno demokratai, antirusiška kampanija įvairiomis savo apraiškomis tik sustiprės.