2022 09 19 Erika važiuoja į Donbasą!

Autorius: Kazimieras Juraitis Šaltinis: https://youtu.be/3wzjArRO-nc... 2022-09-20 20:17:00, skaitė 386, komentavo 8

2022 09 19 Erika važiuoja į Donbasą!

Eriką Švenčionienę dabar jau drąsiai galima vadinti karo žurnaliste. Nes 2019 m. rugsėjo 19 d. naktį ji per Lenkiją išvyko į Donbasą.

https://youtu.be/3wzjArRO-nc

Pažeidžiant tarptautinius, Lietuvos įstatymus ir Konstituciją, Erikai Lietuvą valdanti administracija kiek įmanydama stengiasi apriboti visuomeninės veiklos ir judėjimo laisvę. Žurnalistė nuolatos bauginama, jai grąsinama susidorojimu, į ką policija nereaguoja. Moteriai uždarinėjamos sąskaitos banke, Lietuvos pasienyje ją terorizuoja pareigūnais save vadinantys asmenys: išlaipina iš maršrutinių autobusų ir pėsčiomis paleidžia namo...

O kodėl būtina važiuoti ten, kur Lietuvos valdžia visomis įmanomomis priemonėmis važiuoti draudžia?

– Nes Lietuvos saugumas dabar ypač pažeidžiamas, – sako Erika Švenčionienė. – Dabartinė padėtis Lietuvoje, kai Kaliningradas izoliuotas nuo Rusijos teritorijos, o Lietuvą valdo neadekvatūs jos administratoriai – labai panaši į situaciją Donbase. Vienintelis skirtumas, kad Donbase jau vyksta kariniai veiksmai, o čia dar sudaromos prielaidos jiems prasidėti... Būtina savo akimis pamatyti ir visiems papasakoti, kas ten vyksta. Čia – šventa kiekvieno žurnalisto profesinė pareiga. Vykstu ne viena, kartu važiuoja grupė iš įvairių pasaulio šalių. Tikiu, kad ši žurnalistinė misija pavyks ir tiek iš Donbaso, tiek grįžusi namo papasakosiu, kas gi ten vyksta.