Prognozuojama, kad okupuota Baltarusija sulaukti ateities turėtų labai greitai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/prognozuo... 2022-09-24 15:05:00, skaitė 269, komentavo 4

Prognozuojama, kad okupuota Baltarusija sulaukti ateities turėtų labai greitai

Nobelio premijos laureatė, rašytoja Svetlana Aleksejevič palygino baltarusių ir ukrainiečių tautas, paaiškino kodėl jos tokios skirtingos, nors gyvena šalia. Apie tai skelbiama valstybinio transliuotojo publikacijoje „Nobelio premijos laureatė Sviatlana Aleksijevič: daug kraupių dalykų ateina iš rusiško gyvenimo“.

„Ukrainiečiai – tai tauta, kuri pasisėmė laisvės iš savo gamtos, žemės. O Baltarusija geografiškai yra tokioje vietoje, per kurią nuolat eidavo kariai iš Maskvos į Europą arba atvirkščiai, ji visą laiką buvo naikinama. Ukrainiečiai mane labai nustebino: didelė tauta, kiek daug atsirado jaunų lyderių, stiprios laisvės tradicijos. Kad išeitų į Maidaną, reikėjo tempti paskui save visą istoriją. O Baltarusija yra maža tauta, dabar gal tik 9 milijonai, todėl mums neužtenka jėgų išsiveržti į priekį“, - atskleidė S. Aleksejevič.

Ji taip pat teigė, kad Baltarusija šiandien yra okupuota šalis.

„Rusija ją okupavo. Baltarusijoje stovi rusų tankai, lėktuvai. Tai, ką daro Aleksandras Lukašenka kalėjimuose mūsų geriausiems žmonėms, – niekada nepamiršime šios istorinės traumos. Mes turime tikėti ateitimi, manau, kad ji ateis labai greitai“, – sakė baltarusių rašytoja.

S. Aleksejevič taip pat informavo, kokie kraupūs dalykai ateina iš rusiško gyvenimo.

„Nežinau, kaip jus, bet barbariškumas, kuris buvo Bučoje, Iziume, mane veda į akligatvį, nežinau, kaip į tai reaguoti. Mes žinome, kas buvo Čečėnijoje, Afganistane. Daug kraupių dalykų, manau, ateina iš rusiško gyvenimo: prievartos šeimoje, rusų kalėjimų. Dabar matome Rusiją tokią, kokia ji yra iš tikrųjų, o ne tik tokią, kokia ji yra tik Maskvoje ar Sankt Peterburge“, - paaiškino rašytoja.

Kad rusų pasaulis pasikeistų, moteris ragina padėti Ukrainai.

„Jei mes padėsime Ukrainai, ji, mano manymu, sukels rusų pasaulio perversmą“, - teigė S. Aleksejevič.