Britus iš rusų nelaisvės išvadavo oligarchas Abramovičius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-09-24 15:50:00, skaitė 347, komentavo 6

Britus iš rusų nelaisvės išvadavo oligarchas Abramovičius

Penki iš Rusijos nelaisvės išlaisvinti britai atskleidė mainų detales. Jų teigimu, jie buvo nugabenti į Saudo Arabiją privačiu lėktuvu, kuriuo skrido milijardierius Romanas Abramovičius. Apie tai šiandien rašo rusų portalas "Tsargrad".

Apsikeitimui karo belaisviais su Ukraina padėjo Romanas Abramovičius. Anksčiau į Saudo Arabiją nuskraidinti britų samdiniai teigė, kad milijardierius atliko svarbų vaidmenį juos paleidžiant.

Vienas iš britų, Johnas Hardingas, prisipažino, kad tiek jis, tiek jo bendražygiai buvo sukrėsti - jie buvo paimti iš nelaisvės kaip karališkosios šeimos nariai. Jie skrido iš Rusijos į Saudo Arabiją privačiu lėktuvu.

Laive jie buvo maitinami kepsniais, tiramisu ir kanapėmis. Be to, grupę lydintis asmuo davė jiems "iPhone" telefonus, kad jie galėtų susisiekti su savo šeimomis.

Paaiškėjo, kad šis mecenatas buvo Romanas Abramovičius. Kalbėdamas su "The Sun", vienas iš samdinių prisipažino, kad juos nustebino žinia, jog juos lydi milijardierius.

Hardingas prisiminė, kaip vienas iš jų grupės narių kreipėsi į nepažįstamąjį: "Tu atrodai kaip Romanas Abramovičius." Vyras patvirtino samdinių nuojautą, atsakydamas: "Nes aš esu jis, pone".

Didžiosios Britanijos žiniasklaida, pateikdama išsamią informaciją apie anądien įvykusius mainus, primena, kad "Abramovičius anksčiau atliko tarpininko vaidmenį karo metu". Teigiama, kad milijardierius dalyvavo Stambule vykusiose taikos derybose ir buvo vienas iš pagrindinių pasirašant susitarimą dėl Ukrainos grūdų eksporto.

Anksčiau "Tsargrad" rašė, kad apsikeitimas karo belaisviais sukėlė nevienareikšmišką reakciją. Čečėnijos respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas savo pranešime išreiškė bendrą nuotaiką dėl to. Jis pabrėžė, kad yra labai nepatenkintas šiuo apsikeitimu, kurio detalių nežinojo net specialiosios operacijos dalyviai.

Klausimas, ar tai buvo mainai, išdavystė ar sandėris, lieka atviras. Atsakymų vis dar nėra, kaip ir į diplomatijos klausimą, už kurį kažkodėl atsakingi milijardieriai.