Kodėl ir kas lupinėja čipus karo reikmėms?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-10-04 04:52:00, skaitė 471, komentavo 5

Kodėl ir kas lupinėja čipus karo reikmėms?

Neseniai JevroKomisijos vadovė Ursula fon der Lajen pareiškė, kad Rusijos ekonomika yra suplėšyta į skutus, kaip kažkada negras Obama. Anot jos, Rusijoje nėra čipų, mikroschemų, tad karinei technikai jie lupami iš skalbyklių ir indaplovių Okrainoje. Šita boba apsiriko tiek šalimi, tiek ir elektriniais prietaisais, iš kurių lupinėjami tie čipai.

Pentagono rangovas “L3 Harris Technologies" dėl kilusio deficito pradėjo lupinėti tuos čipus iš senų radijo imtuvų. Pindosų kompanija "L3 Harris Technologies", esanti viena svarbiausių Pentagono rangovų, dėl puslaidininkių trūkumo pradėjo lupinėti čipus iš senų savo gamybos radijo imtuvų. Apie tai „Defense News“ rašo remdamasi bendrovės finansų direktore Mišele Terner.

 

3pV3KmkJDTJqdU6sM63r-RAIreN4L4TrYTUzKs4ZlIt8pdIRNc4BXPtT0c43AHfj3iJfE10LtHmxO4xd-pMA7CDuoB9IW92uyotJCF5s49xMXawUCeR_u5v_jrr1lUVlQP62RKL6_k_0lYCgTDmNk3JQUYHjuKPUFEQ8FQyolCUfpJ_gZDMa8c3u-Q

 

Radijo imtuvus „L3 Harris Technologies“ perka iš vieno savo užsakovų, tada juos išardo ir iš ten išlupa vartotojo programuojamas ventilines matricas - o tai toli gražu ne pats technologiškiausias produktas - kurių tiekimas susiduria su didelėmis problemomis. Manoma, kad toks elektroninių komponentų deficitas išliks ir po 2023 metų vidurio.

Gynybos pramonės įmonės jau "padėvėtų" išluptų mikroschemų  naudojimą naujų gaminių gamybai leidinys pavadino "kūrybišku požiūriu" į problemos sprendimą.

Pasak M. Terner, L3 Harris", taip pat yra žinomas produkcijos gamyba žvalgybai, stebėjimo ir žvalgybos įrangos, avionikos ir naktinio matymo prietaisų gamintojas, ir ji mano, kad mikroschemų trūkumas yra „aštrus, skausmingas taškas“. Pagal jos žodžius, didelės tiekimo problemos  privertė įmonę kaupti gamybai reikalingus produktus savo tiekimo grandinėje, kad užtikrintų greitą savo prekių pristatymą, sakė ji "Morgan Stanley" konferencijoje.

Ši kompanija taip pat dalyvauja puolamos ginkluotės kurime penktoas kartos naikintuvui F - 30.   

Anksčiau šiais metais Gynybos ministerijos atstovai pareiškė, kad raketų „Raytheon Javelin“ ir „Stinger“, kurios yra pagrindinė pindosų "pagalbos" Salo-reichui dalis, gamyba stabdoma nuolatiniais vėlavimais ir sutrikimais puslaidininkių gamyboje. „Javelin“ yra gaminami bendroje įmonėje su „Lockheed Martin“.

P.S. O kas galėtų paneigti, kad dabar pačiame Pindostane kitos ginklų gamybos kompanijos masiškai nesupirkinėja ir ne ardo kinietiškų mikrobanginių ir kalkuliatorių, kavos virmo aparatų ir visokių vaikiškų cypiančių balalaikų, bijodamos jog nesutriktų jų ginklų konvejeriai?