Karas Ukrainoje. Įvykių suvestinė. Data- 2022-10-06

Autorius: Vytaut Lanhberg Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-07 19:39:00, skaitė 270, komentavo 2

Karas Ukrainoje. Įvykių suvestinė. Data- 2022-10-06

1. Netoli Svatovo ir Kreminaja, RF ginkluotosios pajėgos ir toliau laiko fronto liniją. Priešas telkia pajėgas smūgiams į Svatovo šiaurę ir pietus. Svatovo ir Kremenaja fronto puolimas mažai tikėtinas. Taip pat mažai tikėtina, kad dabartiniame etape ginkluotosios pajėgos puls Krasny Limaną.

 

2. Netoli Artemovsko RF kariai padarė pažangą Otradovkoje ir Zaiceve. Otradovka buvo paimta, Zaicevą gali paimti ryt ar poryt. Po to taps aktualus tiesioginis Artemovsko puolimas.

 

3. Nikopolio kryptimi priešas „čiupinėja“ naują gynybos liniją, kad galėtų tęsti puolimą prieš Berislavą. Galime tikėtis, kad artimiausiomis dienomis tęsis aktyvios Okrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo operacijos, taip pat pagalbiniai smūgiai Posado-Pokrovskio kryptimi.

 

4. Priešas kaupia grupuotę Zaporožės kryptimi. Galimos smūgių kryptys yra Vasilievka, Tokmak, Pologi. Neatmetama galimybė, kad prie Zaporožės AE pasikartos šturmo bandymai.

 

5. Donecko kryptimi pranešama apie nedidelį RF kariuomenės veržimąsi į Pervomaisko sritį. Avdiivkoje, Marinkoje, Ugledare – jokių pokyčių. Taip pat be reikšmingų pakeitimų Soledare ir Disputed griuvėsiuose.