"Facebook" ir JAV vyriausybė susivienijo prieš "neteisingų" pažiūrų amerikiečius

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://thefreethoughtproject.... 2022-10-08 10:28:00, skaitė 278, komentavo 15

(Felix Livshitz) - JAV teisingumo departamento šaltiniai atskleidė, kad "Facebook" socialiniame tinkle siunčiamos tiesioginės Amerikos vartotojų žinutės ir vieši įrašai buvo griežtai stebimi ir apie juos pranešta Federaliniam tyrimų biurui (FTB), jei juose išreiškiamos antivyriausybinės, prieš valdžią nukreiptos pažiūros arba abejojama 2020 m. lapkričio mėn. prezidento rinkimų rezultatų teisėtumu.

https://nypost.com/2022/09/14/facebook-spied-on-private-messages-of-americans-who-questioned-2020-election/

Raganų medžioklė internete

Pagal slaptą bendradarbiavimo susitarimą su FTB vienas "Facebook" darbuotojas per pastaruosius 19 mėnesių raudonai pažymėdavo turinį, kurį laikė "ardomąja veikla", ir nedelsdamas perduodavo jį Biuro vidaus terorizmo operatyviniam padaliniui, FTB nepateikus nė vieno šaukimo į teismą, t. y. nesilaikant nustatytų JAV teisinių procedūrų, nesant tikėtinos priežasties ir pažeidžiant Pirmąją pataisą.

Taip pat šokiruoja tai, kad šie perimti pokalbiai vėliau buvo pateikti kaip įkalčiai ir patarimai FTB vietiniams biurams visoje JAV, kurie savo ruožtu gavo šaukimus į teismą, kad oficialiai gautų privačius pokalbius, kuriais jau disponavo, ir taip nuslėptų faktą, kad medžiaga buvo gauta nelegaliai. "Facebook" visada vykdė šiuos šaukimus ir per valandą atsiųsdavo "gigabaitus duomenų ir nuotraukų", o tai rodė, kad ieškomas turinys jau buvo supakuotas ir laukė teisinio patvirtinimo prieš platinimą.

Neaišku, kiek naudotojų buvo pažymėta, tačiau visiškai aišku, kad FTB domino konkretus asmenų tipas - "raudonplaukiai" konservatyvūs dešinieji, kurių daugelis palaikė teisę nešiotis ginklą. Niekas, susijęs su "Antifa", BLM ar kita kairiųjų grupuote, nebuvo informuotas.

Atrodo, kad nė vienas "Facebook" vartotojas, apie kurį buvo informuojama dėl to, kad jis išdrįso turėti nepatogių politinių pažiūrų, niekada nebuvo suimtas ar patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už savo klaidingą mąstymą, nors, kaip pranešama, kai kurie iš jų buvo slapta stebimi ir kitaip trukdomi bei persekiojami. Nuolat buvo nustatoma, kad jų pažiūros nebuvo susijusios su nusikalstamumu ar smurtu - jų žodžiai buvo tiesiog brutalus J. Bideno išrinkimo ir prezidentavimo pasmerkimas ir agresyvūs raginimai protestuoti.

Tačiau kai šių vartotojų informacija pasiekė FTB būstinę, ji, atrodo, buvo selektyviai ir klaidinančiai suredaguota, "išryškintos ir iš konteksto ištrauktos baisiausios dalys", kad sudomintų vietos padalinius. Kai tie patys duomenys buvo ieškomi ir su jais susipažinta per teismo šaukimą, pokalbiai "neskambėjo taip blogai" ir nė viename iš jų nebuvo nurodytas joks "planas ar organizavimas vykdyti kokį nors smurtą". Niekas nekalbėjo apie kieno nors sužalojimą ar juolab nužudymą.

Atrodo, kad visa operacija buvo milžiniškas laiko švaistymas, tačiau, atsižvelgiant į Baideno administracijos retoriką apie sausio 6 d. Kapitolijaus "sukilimą", nenuostabu, jei FTB patyrė didelį politinį spaudimą suimti kuo daugiau "dešiniųjų teroristų", kad Baltųjų rūmų pareigūnų sensacingos fantazijos taptų realybe.

Per karą su terorizmu FTB iš tikrųjų buvo pavesta sukurti vidaus teroro grėsmę, ir tai buvo padaryta dideliu mastu. Beveik kiekviena svarbi su terorizmu susijusi byla po rugsėjo 11-osios buvo faktiškai įviliojimas į spąstus, kai informatoriai ir slaptieji agentai skatino dažnai psichiškai nesveikus žmones įvykdyti smurtinius veiksmus, padėjo jiems parengti masinių aukų planus ir net parūpindavo ginklų, kurie turėjo būti panaudoti sąmokslams, kuriuos FTB paskutinę minutę didvyriškai sužlugdydavo.

FTB pažymėtų "Facebook" vartotojų laimei, nė vienas iš jų netapo panašių operacijų auka, nors 2020 m. spalio mėn. įvykusio Mičigano gubernatorės Gretchen Whitmer pagrobimo sąmokslo, kurį rengė milicijos nariai, atveju mažiausiai 12 planavime dalyvavusių asmenų dirbo Biurui.

Kas prižiūri policiją?

Dviejuose atskiruose pareiškimuose laikraščiui "New York Post" "Facebook" atstovas spaudai, atrodo, prieštaravo pats sau dėl to, ar Teisingumo departamento informatorių teiginiai yra teisingi. Pirma, jie teigė, kad kaltinimai yra "neteisingi, nes atspindi klaidingą supratimą apie tai, kaip mūsų sistemos apsaugo žmones nuo žalos ir kaip mes bendradarbiaujame su teisėsauga". Po valandos jie susisiekė be užuolankų ir pasakė, kad kaltinimai yra "tiesiog neteisingi", o ne "melagingi".

Sutapimas, kad tas atstovas anksčiau dirbo Planuotos tėvystės organizacijoje ir "Obama už Ameriką". Pastaroji kampanija, siekdama 2012 m. perrinkti tuometinį prezidentą, ne tik taikė lygiai tokią pačią taktiką kaip "Cambridge Analytica", kad be žinios ir sutikimo rinktų naudotojų duomenis, bet ir pripažino, kad "Facebook" jai leido "daryti dalykus, kurių jie nebūtų leidę daryti kam nors kitam, nes jie buvo mūsų pusėje".

Savo ruožtu FTB nei patvirtino, nei paneigė kurstančius kaltinimus, nors tai, kad Biuras palaiko mažai žinomus "neįslaptintus/teisėsaugai jautrius" santykius su "Facebook", jau seniai žinoma, o atstovas spaudai pripažino, kad šis ryšys leidžia "greitai keistis" informacija "nuolatiniame dialoge".

Dar grėsmingiau yra tai, kad jei pripažinsime, jog "Facebook" neigimas, kad jis yra sudaręs susitarimą be teismo šaukimų dėl nevaržomo dalijimosi privačiais naudotojų duomenimis, yra teisingas, tai gali reikšti, kad FTB turi agentą - "slaptą žmogiškąjį šaltinį", kaip sako Biuras - socialinės žiniasklaidos milžinės viduje, kuris turi nevaržomą prieigą (nesvarbu, ar jam suteikta, ar ne) prie jautrios, privačios informacijos apie milijonus naudotojų.

Žinoma, "Facebook" paneigimas gali būti tiesiog melas - arba pažodžiui teisingas, bet sąmoningai nesąžiningas pareiškimas, nes jis žino, kad aukštas pareigas užimantis darbuotojas perduoda FTB informaciją, ir yra patvirtinęs šį susitarimą, tačiau tai nėra oficialiai ar oficialiai pripažinta. Tokia tvarka suteiktų socialinės žiniasklaidos monopolininkei patikimą paneigimo galimybę, jei kiltų klausimų dėl netinkamo naudotojų duomenų naudojimo, kaip jau yra nutikę.

Yra rimto pagrindo manyti, kad nepriklausomai nuo to, ar "Facebook" visiškai žino apie darbuotojo ryšius su FTB, ar ne, ji pritartų tokiam susitarimui ir savo aukštesnio lygio darbuotojams, padedantiems JAV saugumo ir žvalgybos agentūroms jų darbe.

Laikraštis "The Washington Post" neseniai atskleidė, kaip Pentagonas atlieka platų visų savo psichologinio karo operacijų internete vidaus auditą po to, kai tyrėjai nustatė keletą jo naudojamų netikrų paskyrų. 

Įspūdingoje straipsnio ištraukoje pažymima, kad dar 2020 m. vasarą Davidas Agranovichius, "Facebook" pasaulinių grėsmių trikdymo direktorius, šešerius metus praleidęs Pentagone, vėliau ėjęs elitinės Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos žvalgybos direktoriaus pareigas, tiesiogiai susisiekė su savo bičiuliais iš Pentagono ir perspėjo juos, kad jis ir jo komanda savo tinkle aptiko nemažai JAV kariuomenės valdomų trolių ir botų, ir "jei "Facebook" gali juos aptikti, tai gali padaryti ir JAV priešininkai".

Jis norėjo pasakyti: "Vaikinai, jus pagavo. Tai problema."

Akivaizdi viso to prasmė, kurios "The Post" akivaizdžiai nepastebėjo, yra ta, kad "Facebook" aukštas pareigas užimantys darbuotojai mano, jog jų platformos panaudojimas informacinio karo tikslais yra priimtinas ar net sveikintinas, jei tai daro JAV kariuomenės ir žvalgybos agentai, o jie "nenukenčia", ir yra pasirengę teikti amerikiečių šnipams naudingus patarimus, kaip veiksmingiau veikti slaptai.