Gyventojai raginami nedelsti ir sustiprinti savo imunitetą adaptuotąja vakcina nuo COVID-19

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/gyventoja... 2022-10-08 15:56:00, skaitė 350, komentavo 15

Gyventojai raginami nedelsti ir sustiprinti savo imunitetą adaptuotąja vakcina nuo COVID-19

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Nuo spalio 5 d., pradėtas antrasis vakcinacijos adaptuotomis vakcinomis etapas. 18-os sulaukę ir vyresni šalies gyventojai gali vakcinuotis antrąja sustiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze, naudojant adaptuotas vakcinas. Apie tai skelbiama Sveikatos apsaugos mnisteijos pranešime visuomenei „Plečiamos vakcinacijos nuo COVID-19 Omikron atmainos apimtys“.

„Lietuvą pasiekiant vis naujoms adaptuotų vakcinų siuntoms, išplečiamas gyventojų ratas, kurie gali vakcinuotis. Tyrimų duomenys rodo, kad Omikron atmaina Europoje yra dominuojanti, todėl raginu gyventojus nedelsti ir sustiprinti savo imunitetą adaptuotąja vakcina, taip išvengiant arba sumažinant COVID-19 padarinius organizmui“, - pasakė Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Vien per rugsėjį į Lietuvą yra pristatyta per 100 tūkst. adaptuotų vakcinų vienetų. Planuojama, kad per spalį jų bus atvežta dar kiek daugiau nei 500 tūkst. dozių.

Tėveliams patariama vakcinuoti ir vaikus nuo 12 m. amžiaus.

Pranešama, kad pirma sustiprinančiąja vakcinos doze jau yra vakcinuota kiek daugiau nei trečdalis Lietuvos gyventojų, o antrąja sustiprinančiąja doze – tik daugiau nei 3500 žmonių.