Naujos detalės apie teroristinį išpuolį prieš Krymo tiltą

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-10 20:26:00, skaitė 286, komentavo 0

Naujos detalės apie teroristinį išpuolį prieš Krymo tiltą

Teroristinį išpuolį įvykdęs asmuo, kuris bandė susprogdinti ar pažeisti Krymo tiltą visgi ne savižudis. Tai Borisas Jusubovas, kuriam priskiriamas raudonas sunkvežimis, gabenęs sprogmenis į Krymo tiltą. Anot artimųjų, automobilį jis pardavė, tačiau naujasis savininkas jo neperregistravo savo vardu. Vilkiko vairuotojas, anot jį patikrinusios kelių policijos, buvo ramus, įtarimų nesukėlė ir parodė visus dokumentus. Manoma, kad priekaboje ant padėklų buvo sukrauta plėvelė. Sunkvežimis buvo pilnai pakrautas. Automobilis nebuvo nuskenuotas rentgenu.

Taigi, automobilis vis tiek buvo apžiūrėtas, o į vidų buvo įkeltas galingas sprogstamasis užtaisas (detalės neaiškios, paaiškės atlikus tyrimą) ir uždengtas paprastu kroviniu. Ir atrodo, kad vairuotojas nėra savižudis ir nežinojo ką vežasi (jei taip, tai žmogų tūpai anglo-saksų spec. tarnybos panaudojo ir išmetė). Mašina buvo susprogdinta nuotoliniu būdu, ką nesunku padaryti ir būnant krante.

Tuo metu naujausiomis žiniomis, šį vakarą bus atkurtas geležinkelių susisiekimas su Krymu. Tiesą sakant, tai patvirtina ryte atlikti vertinimai, kad vizualiai geležinkelio tiltas per sąsiaurį sprogimo nebuvo ypač paveiktas. Šiandien vakariniai keleiviniai traukiniai išvyks pagal tvarkaraštį, o pats geležinkelio tiltas bus atstatytas iki 20.00 (kai tik bus atkurta gaisro sunaikinta automatika ir kabeliai).

Rusijos susisiekimo ministerija įvertino Krymo tilto geležinkelio dalies infrastruktūros būklę, traukinių eismą planuojama užtikrinti šeštadienį iki 20 val. Maskvos laiku, pranešė departamentas.

Departamentas pažymėjo, kad buvo atliktas pirminis Krymo tilto geležinkelio dalies infrastruktūros būklės vertinimas, jau vyksta atkūrimo darbai. Ekspertų teigimu, ruožo darbingumas ir pirmųjų traukinių judėjimo organizavimas bus užtikrintas iki 20 valandos Maskvos laiku, praneša TASS.

Be to, geležinkelio pervežimų į Krymą operatorė – bendrovė „Grand Service Express“ – pranešė, kad du traukiniai (Nr. 8 Sevastopolis – Sankt Peterburgas ir Nr. 28 Simferopolis – Maskva) šeštadienį išvyks laiku. P.S. Ir tai labai gera žinia, nes tai pati svarbiausia logistikos tiekimo grandinė Rusijos kariuomenei pietuose.

P.S.

Eismas jau atkurtas.