Ką Rusijos Federacijos Prezidentas pasakė apie Kijevo režimo terorizmą ir šiandienos išpuolius prieš Ukrainos infrastruktūrą

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-11 19:42:00, skaitė 432, komentavo 8

Ką Rusijos Federacijos Prezidentas pasakė apie Kijevo režimo terorizmą ir šiandienos išpuolius prieš Ukrainos infrastruktūrą

Pažodžiui. „Jūs žinote, kad vakar Rusijos tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Ivanovičius Bastrykinas man pranešė apie pirmuosius tyrimo dėl sabotažo ant Krymo tilto rezultatus. Teismo ir kitų ekspertizių duomenys bei operatyvinė informacija rodo, kad spalio 8-ąją įvykęs sprogimas yra teroro aktas, teroristinis išpuolis, kuriuo siekiama sunaikinti civilinę, ypatingos svarbos Rusijos infrastruktūrą.

Taip pat akivaizdu, kad teroro akto užsakovai, organizatoriai, vykdytojai – Ukrainos specialiosios tarnybos. Kijevo režimas ilgą laiką naudojo teroristinius metodus. Tai visuomenės veikėjų, žurnalistų, mokslininkų nužudymai tiek Ukrainoje, tiek Rusijoje. Tai teroristiniai išpuoliai Donbaso miestuose, kurie tęsiasi jau daugiau nei aštuonerius metus. Tai atominio terorizmo aktai, turiu omenyje raketų ir artilerijos smūgius Zaporožės atominei elektrinei.

Bet ne tik: Ukrainos specialiosios tarnybos taip pat įvykdė tris teroro aktus prieš Kursko atominę elektrinę Rusijoje, ne kartą pakirtusios elektrinės aukštos įtampos linijas. Dėl trečio tokio išpuolio iš karto buvo pažeistos trys tokios linijos. Imtomis priemonėmis žala buvo pašalinta per trumpiausią įmanomą laiką, nebuvo leista sukelti rimtų pasekmių. Tačiau prieš mūsų šalies elektros energetikos objektus ir dujų transportavimo infrastruktūrą taip pat buvo įvykdyta nemažai kitų teroristinių išpuolių ir bandymų padaryti panašius nusikaltimus, įskaitant bandymą sugriauti vieną iš „Turkish Stream“ dujų transportavimo sistemos atkarpų.

Visa tai įrodo objektyvūs duomenys, tarp jų ir pačių sulaikytų šių teroristinių išpuolių vykdytojų parodymai. Kaip žinia, Rusijos atstovams neleidžiama tirti Baltijos jūros dugnu einančių tarptautinių dujų perdavimo sistemų sprogimų ir sunaikinimo priežasčių. Tačiau visi gerai žinome, kas yra šio nusikaltimo galutinis naudos gavėjas.

Taigi savo veiksmais Kijevo režimas iš tikrųjų atsidūrė tame pačiame lygyje su tarptautiniais teroristiniais junginiais, su pačiomis bjauriausiomis grupuotėmis. Tokio pobūdžio nusikaltimų tiesiog neįmanoma palikti be atsako. Šį rytą Gynybos ministerijos siūlymu ir pagal Rusijos generalinio štabo planą prieš Ukrainos energetikos, karinės vadovybės ir ryšių objektus buvo paleistas masinis oro, jūros ir sausumos didelio tikslumo tolimojo nuotolio ginklas.

Jei ir toliau bus bandoma vykdyti teroristinius išpuolius mūsų teritorijoje, Rusijos atsakas bus griežtas ir savo mastu atitiks Rusijos Federacijai keliamų grėsmių lygį.

Dėl to niekas neturėtų abejoti“.