Lietuvos gynybos pramonė bus stiprinama ir toliau

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2022-10-17 16:27:00, skaitė 278, komentavo 3

Lietuvos gynybos pramonė bus stiprinama ir toliau

„Susipažinau su „Sky Wiper“.Tai yra priešo dronus neutralizuojantys lietuviški šautuvai. Tokius dabar aktyviai naudoja Ukrainos kariai. Mano rankose, žinoma, pagerinta - parodoms skirta versija. Ginklas taip išpopuliarėjo, kad jį vos spėja gaminti. Bendrovės „NT Service“ produktas – labai geras Lietuvos gynybos pramonės sėkmės pavyzdys“, - informuoja A. Armonaitė.

Ukrainos gynybai naudojamą įrangą gaminančioje Lietuvos įmonėje „NT Service“ penktadienį apsilankiusi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžė būtinybę stiprinti Lietuvos gynybos pramonę, nes įvairių karinių gaminių paklausa dėl Rusijos agresijos bus vis didesnė.

„Augant Ukrainai tiekiamos ginkluotės paklausai labai svarbus tampa ir Lietuvos indėlis į Ukrainos gynybą. Lietuviški bendrovės „NT Service“ gaminami priešdroniniai šautuvai yra labai laukiami Ukrainos karių. Tai yra labai geras Lietuvos gamintojų įvertinimas“, - pasakė A. Armonaitė.

Telekomunikacijų, visuomenės saugumo ir gynybos pramonėje su viešuoju ir privačiu sektoriumi dirbanti „NT Service“ gamina šiuolaikinius nešiojamus radioelektronikos kompleksus, kurie padeda blokuoti bepiločių skraidyklių (dronų) valdymą, navigaciją ir vaizdo perdavimą. Ukrainos kariai šią įrangą naudoja prieš Rusijos dronus. Priešdroninę įrangą įmonė eksportuoja į daugiau kaip 10 užsienio šalių. Ji yra įtraukta į jungtinį NATO katalogą NMCRL.

„Karas Ukrainoje parodė, kad Lietuvai yra labai svarbu šalyje visokeriopai skatinti ir plėtoti gynybos pramonę. Tai didina šalies gynybinį pajėgumą, konkurencingumą ir sukuria aukštos pridėtinės vertės produktus bei naujas darbo vietas“, - atskleidė A. Armonaitė.