Pietų Afrikos prezidentas teigia, kad Saudo Arabija domisi galimybe prisijungti prie BRICS

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://tass.com/world/1524345... 2022-10-19 10:24:00, skaitė 176, komentavo 1

Pietų Afrikos prezidentas teigia, kad Saudo Arabija domisi galimybe prisijungti prie BRICS

Cyrilas Ramaphosa priminė, kad Pietų Afrika pirmininkaus BRICS 2023 m.

Pretorija, spalio 18 d. /Saudo Arabija išreiškė susidomėjimą prisijungti prie BRICS grupės (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija, Pietų Afrika), pareiškė Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa, ką tik grįžęs iš valstybinio vizito karalystėje.

"Saudo Arabijos kronprincas (Saudo Arabijos ministras pirmininkas Mohammedas bin Salmanas Al Saudas - TASS) iš tiesų išreiškė Saudo Arabijos norą tapti BRICS dalimi, - antradienį prezidento žodžius citavo vietos radijo stotis ABC, - Jie nėra vienintelė šalis [siekianti narystės BRICS]".

A. Ramaphosa priminė, kad Pietų Afrika 2023 m. pirmininkaus BRICS. "Mes juk sakėme, kad kitais metais vyks BRICS [viršūnių] susitikimas, kuriam pirmininkaus Pietų Afrikos Respublika, ir šis klausimas (dėl BRICS grupės išplėtimo - TASS) bus svarstomas", - pažymėjo jis, - "Kelios šalys kreipiasi į BRICS nares, ir mes joms atsakėme tą patį, kad tai bus aptarta BRICS partnerių, o po to bus priimtas sprendimas", - patikslino prezidentas.

Ramafosos valstybinis vizitas Saudo Arabijoje baigėsi spalio 16 d. Jo metu abi vyriausybės pasirašė susitarimų ir memorandumų paketą dėl bendrų projektų, kurių bendra vertė siekia 15 mlrd. dolerių.

Pietų Afrika prie BRICS prisijungė 2011 m. vasario mėn.