Lietuvos karinis bendradarbiavimas su JAV auga – pirksime daugiau

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2022-10-19 17:00:00, skaitė 184, komentavo 2

Lietuvos karinis bendradarbiavimas su JAV auga – pirksime daugiau

Lietuvos kariuomenei bus nupirkti papildomi 300 vienetų šarvuotųjų kovinės paramos visureigių JLTV (angl. Joint Light Tactical Vehicle, JLTV). Tokią naują sutartį su JAV Vyriausybe šią savaitę pasirašė Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos.

„Šis papildomas 300 šarvuotųjų visureigių vienetų įsigijimas iš JAV yra vienas svarbiausių Lietuvos kariuomenės modernizacijos žingsnių. Mūsų karinis bendradarbiavimas su JAV auga ir mes drauge galime prisidėti prie NATO rytinio flango saugumo. Siunčiame stiprų signalą mūsų sąjungininkams, kad Lietuva ne tik remia visomis išgalėmis kovojančią Ukrainą, bet ir rūpinasi ir investuoja tiek į savo, tiek į viso Aljanso gynybą“, - pasakė Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas

Kartu su 200 visureigių, kurie perkami pagal 2019 m. su JAV Vyriausybe pasirašytą sutartį, iš viso Lietuvos kariuomenei bus nupirkta 500 tokių mašinų.

JLTV visureigiai bus aprūpinti Lietuvos kariuomenės brigadų „Geležinis Vilkas“ ir „Žemaitija“ batalionai, prioritetą teikiant nacionalinėms greitojo reagavimo pajėgoms.

JLTV yra techniškai pažangūs visureigiai, kurie suteikia aukštą įgulos apsaugos lygį.