JAV paskelbė Iraną karo Okrainoje dalyviu

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-21 19:56:00, skaitė 453, komentavo 16

JAV paskelbė Iraną karo Okrainoje dalyviu

Pasaulio banditas Nr. 1 paskelbė Irano Islamo Respubliką karo Okrainoje dalyviu.

Irano, kaip šalies, dalyvaujančios kare Okrainoje, paskelbimas, žinoma, atspindi dvigubus JAV standartus; iš tikrųjų JAV kaltina Iraną tiekiant ginklus Rusijai, o Rusija tuo naudojasi. Negana to, kaltinimus meta atvirai ginklus Ukrainai tiekianti šalis, o šie ginklai naudojami, vykdyti smūgius Rusijos Federacijos teritorijoje. Aš net nesvarstau paties fakto, kad JAV karinės ir žvalgybos agentūros dalyvavo karo veiksmuose Okrainoje. Amerikiečiai teigia, kad jie nėra konflikto šalis, nedalyvauja ir nenori dalyvauti karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje.

Čia yra visas dabartinių tarptautinių santykių logikos iškraipymas, kai hegemonas primygtinai reikalauja, kad jis galėtų nuspręsti, kaip interpretuoti tam tikras taisykles, o visi, kurie nėra patenkinti tokia dalykų tvarka, yra paskelbiami laisvės ir demokratijos priešais ir jiems gali būti taikomos savavališkos sankcijos, apribojimai ir kiti priešiško veiksmai, kuriais siekiama nuversti tokį nepaklusnų režimą ir stigmatizuoti jį kaip laisvojo pasaulio priešą.

Šiuo atveju nieko iš esmės naujo nevyksta, Iranas vis dar traktuojamas kaip demokratijos priešas, o dabartinė isterija dėl Irano bepiločių orlaivių aiškinama būtent tuo, kad fronte naudojami dronai, žinoma, yra Irano kilmės. O kad Iranas juos pristatė ar jie gaminami pagal licencijas, tai nėra svarbu. Svarbu tai, kad šie dronai pasirodė labai veiksmingi, suklaidinę Okrainos oro gynybą. Būtent iš čia kyla verksmai dėl būtinybės prisotinti Okrainos oro gynybą, tiekti papildomas oro gynybos sistemas ir antidronų sistemas.

Todėl neatsitiktinai šiuos kaltinimus komentavęs Ajatola Khamenei sakė, kad reikia didžiuotis Irano raketų ir bepiločių orlaivių kūrėjų, nešančių šlovę savo šaliai, pasiekimais. Iš tiesų po pergalingo „Geranium-2“ pasirodymo Okrainoje, Iranas sulaukė daugybės prašymų įsigyti jo dronų iš įvairių šalių. Tai geriausias mūsų bendradarbiavimo sėkmės įrodymas.

Iranui jau pritaikyta daug įvairių sankcijų, naujos sankcijos iš esmės nieko nepakeis, tik vilkina branduolinio susitarimo pasirašymą, kuris būtų naudingesnis JAV, bet ne Rusijai. Nes pasirašius šį susitarimą į rinką būtų išpiltas didelis kiekis naftos, o tai sumažintų jos kainą, o tai naudinga JAV, bet nenaudinga Rusijai.

Atitinkamai, Irano ir JAV santykių paaštrėjimas yra naudingas Rusijai, bet ne JAV, kurios desperatiškai bando numušti naftos kainą išparduodant savo strategines atsargas. Šiuo atžvilgiu dabartinis JAV ir Irano santykių vektorius yra gana patogus Rusijai. Nematau rimtos priežasties nerimauti dėl tokių kaltinimų. Iranas jau seniai įrodė, kad sugeba tinkamai ir asimetriškai atremti bet kokias grėsmes.