Jolanta Blažytė: Kas leidžiama Jupiteriui

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://minfo.lt/nuomones/stra... 2022-10-22 13:52:00, skaitė 405, komentavo 2

Jolanta Blažytė: Kas leidžiama Jupiteriui

Šiandien netyčia FB erdvėje į akis krito keistas vaizdelis: viena Žmoga, dailiai nulakuotais nagučiais, karpo Kristiana lojalumo kortelę. „Nu kas gi čia dabar? Ar jau Kristiana užsidaro, ar naikina klientų korteles?“, - pagalvojau. O ne, pasirodo, reikalas kur kas rimtesnis, savo rimtumu nenusileidžiantis klimato atšilimo problemai.

Pasirodo, Kristiana savininkas verslininkas B. Gudelis kažką pasakė ne taip, kas privaloma sakyti pagal teisingųjų sluoksnio numatytas, bet niekur nerašytas taisykles. Verslininkas kažką ne vietoje pavadino mergaite, kažkam pasakė „Tu“ ir pan. Ajajai.... Ir išlindo iš visų įmanomų kampų ir pakampių vienintelės tiesos nešėjai kartu su visais savo komunikacijos egzzpertais. „Seksizmas“, - vieni per kitus šaukė egzzpertų egzzpertai ir Kristianos korteles karpančios Žmogos. 

Betgi grįžtu į metų senumo įvykius. Kur gi tada buvo tie egzzpertai

Turbūt visi atsimena tuos laikus, kai nesutinkantys eksperimentiniu marmalu savo sveikatos gadinti žmonės buvo apmėtomi visais įmanomais fašistiniais ekskrementais, pagamintais tų pačių egzzpertų ir teisingųjų nuomonės formuotojų lūpose. „Psichopatai“, „sociopatai“, „vaikų žudikai“, „valstybės priešai“ - tokie ir panašūs epitetai liejosi nepanorusių marmalizacijos spektaklyje dalyvauti žmonių adresu. O nuo sadistinių vaizdinių orgazmą patiriantys lietuviškieji mengelės siūlė eiti dar toliau: nesutinkančius skiepytis siūlė šaudyti, tremti ir organizuoti priverstines vaikų skiepijimo akcijas, kurios atrodytų dar baisesnės, nei mergaitės iš Garliavos paėmimas. O komunikacijos egzzpertai viešai pristatinėjo strategijas, kaip niekinti, menkinti ir visaip kitaip terorizuoti nesutinkančius sėsti „ant adatos“. Tada, atsimenu, klausiau teisininkų: „kaip tai įmanoma???? Ar už tai nėra jokios atsakomybės?“

Pasirodo nėra. Nes, matote, visi gali išsakyti savo nuomonę. Net jeigu ta nuomonė yra tiesiog siūlymas šaudyti ar organizuoti priverstines vaikų paėmimo akcijas. Demokratija gi pas mus, matote...

Ir štai dabar verslininkas B. Gudelis taip pat išsakė savo nuomonę. O va šitos nuomonės, pasirodo, išsakyti negalima. Kodėl negalima. Nūūū, tiesiog va taip, negalima ir viskas. Tiesą sakant, jau nebežinau, kas čia atsitiko su tuo istorijos ratu. Atrodo, kad jis sukosi sukosi ir atsisuko į patį sovietmetį. Tiesa, net sovietmečiu ne taip rizikinga buvo Leninui nupaišyti ragus, kaip dabar yra rizikinga nepataikyti į tą vienintelę nežinia iš kokio kosmoso mums primestą nuomonę. Ir ta pačia proga dar priminsiu keletą prieš metus bujojusio fašizmo apraiškų, kurios buvo vadinamos labai teisingomis ir gerbtinomis. 

Cituoju:

Politikas V. Mazuronis: „Skiepytis nesutinkantys turi būti laikomi pavojingais visai visuomenei bei jos sveikatai, kaip pavojingi visuomenei yra laikomi girti už vairo. ....Skiepytis nesutinkančių tėvų vaikai neturi būti priimami į darželius ar mokyklas“. 

Politikas ir profesorius V. Landsbergis: „ Antivakserių sektantiškas raginimas nesiskiepyti yra priešo veikimas.“

Politikė R. Juknevičienė: „Antivakseriai yra pavojingo biologinio ginklo nešiotojai.“

Influenceris (???) R. Sadauskas: „Vaikų skiepijimas vakcina nuo korona viruso turėtų būti privalomas. Ne tiek dėl greitesnio pandemijos suvaldymo, kiek dėl malonumo stebint prievartinį aršiausių antivakserių vaikų skiepijimą. Tai galėtų atrodyti net maloniau už mergaitės paėmimą iš Garliavos.“

Influenceris A. Užkalnis: „Galvijų irgi niekas neklausia, kokių papildų jie nori. Veterinaras nuspręs“. 

Influenceris P. Gritėnas: „Antivakseriai – humanitarinė problema“. 

Influenceris R. Savukynas: „Skiepyti vaikus atsisakantys tėvai yra potencialūs žmogžudžiai. 

Influenceris H. Mackevičius: „Numirti neskiepytam yra ne tik teisė, bet ir pareiga.“

Duomenų mokslininkas VZB: „Turime riboti nepasiskiepijusių žmonių galimybes gyventi normalų gyvenimą.“

Štai taip. O tų visų siūlymų neskiepytų neleisti į ligonines ir apmokestinti juos papildomais mokesčiais net neminėsiu – čia tik „žiedeliai“. Beje, visi šitie fašistinio š.... malėjai neturi savo verslo, neturi jokių kliento lojalumo kortelių, todėl ir karpyti nėra ką. Teturi šie Žmogai vienokią ar kitokią bandą sekėjų ar pasekėjų, įstrigusių tuneliniame mąstyme, kuris yra siauresnis, nei meškerės futliaras....Ir kuriame girdisi tik viena komanda „fasss“. Ko jau ko, bet tokio „turto“ tikrai nepavydžiu. O štai Kristianoje pardavinėjamų kvepalų kūrėjams pavydžiu – talento ir kūrybiškumo. Ir yra nuostabu, kad prie šių kvepalų niekada neprilips tas neapykantos ir tuščio reikšmingumo š...., į kurį iki ausų įklimpusi dalis mūsų susireikšminusio ir jokiais nuveiktais darbais nepasižyminčio „elito“.