Per pastarąsias 10 dienų užfiksuota daugiau nei 100 išpuolių prieš palestiniečius, bet žydų žiniasklaida apie tai neskelbia

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.middleeasteye.net/... 2022-10-23 09:21:00, skaitė 283, komentavo 8

Per pastarąsias 10 dienų užfiksuota daugiau nei 100 išpuolių prieš palestiniečius, bet žydų žiniasklaida apie tai neskelbia

Vietos žiniasklaidos duomenimis, per pastarąsias dešimt dienų okupuotame Vakarų Krante įvyko daugiau kaip 100 Izraelio naujakurių išpuolių prieš palestiniečius. Penktadienį Izraelio laikraštis "Haaretz" teigė, kad dauguma užfiksuotų išpuolių įvyko šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje, ypač Huvwaros mieste Nabluso gubernijoje.

Praėjusią savaitę kelios dešimtys naujakurių užpuolė palestiniečių turtą ir transporto priemones Huvwaros rajone.  Liudininkai "Middle East Eye" pasakojo, kad kaukėti naujakuriai netoli miesto mėtė akmenis į palestiniečių automobilius, taip pat padeginėjo transporto priemones ir alyvmedžius. Abdullah Odeh, kuriam Huwwaroje priklauso vietinis pramogų parkas, sakė, kad gyventojams beveik pavyko atremti naujakurius, kai atvyko Izraelio kareivių grupė.

"Kolonistai atsitraukė, bet pamatę kareivius jie grįžo atgal ir pradėjo artintis, laužydami viską, kas pasitaikydavo jų kelyje", - sakė A. Odeh.

"Kareiviai jų neatstūmė. Vietoj to jie pradėjo mus pulti ir šaudyti į mus".

MEE peržiūrėta Odeh apsaugos kamerų filmuota medžiaga patvirtina jo pasakojimą. 

"Kol kareiviai stūmė mus atgal ir puolė mus, naujakuriai pradėjo padeginėti vieną iš mūsų mikroautobusų, kuris stovėjo aukščiau ant kalvos, o kita jų grupė priėjo ir pradėjo padeginėti vieną iš mūsų sunkvežimių", - sako jis.

Apsiginklavę akmenimis, lazdomis ir šautuvais, kita grupė naujakurių pradėjo mėtyti akmenis į pravažiuojančius automobilius ir daužyti parduotuves pagrindiniame miesto kelyje.

Siaubingas išpuolis

Trečiadienį akmenimis ir lazdomis ginkluoti naujakuriai sužeidė du aktyvistus, kurie padėjo palestiniečiams skinti alyvuoges Kisano kaime į pietus nuo Betliejaus.

"Atvyko apie dvidešimt kolonistų ir pradėjo pulti derliaus nuėmimo savanorius", - "Haaretz" pasakojo įvykio vietoje buvęs aktyvistas Tali Katzir.

Katzir sakė, kad tarp sužeistųjų buvo ir 70-metis žmogaus teisių aktyvistas Hagaras Gefenas.

"Jam sulaužyti šonkauliai ir mėlynės visame kūne", - sakė A. Katzir.

Kneseto įstatymų leidėjai Aida Touma-Sliman ir Ofer Cassif iš Hadaš-Ta'al frakcijos pasmerkė išpuolį ir paragino už jį atsakingus asmenis patraukti atsakomybėn.

"Šis siaubingas išpuolis yra tiesioginis nusikalstamos tylos rezultatas... Ministras Pirmininkas Yairas Lapidas, gynybos ministras Benny Gantzas ir viešojo saugumo ministras Omeras Bar-Levas tyli prieš naujakurių terorizmą", - sakė Touma-Sliman. 

Dvigubi standartai

Penktadienį laikraštis "Haaretz" teigė, kad Izraelio generalinio štabo viršininkas Avivas Kochavis greitai pasmerkė naujakurių išpuolius prieš Izraelio kareivius, tačiau kariuomenė tokios kritikos dėl išpuolių prieš palestiniečius neišsakė.

Ketvirtadienį buvo suimtas Izraelio karys iš nelegalios Vakarų Kranto gyvenvietės netoli Nabluso, įtariamas dalyvavęs anksčiau tą pačią dieną surengtame gyvenvietės gyventojų išpuolyje prieš Izraelio dalinį. 

Ketvirtadienio rytą grupė naujakurių mėtė akmenis į pravažiuojančias palestiniečių transporto priemones Huvvaroje, o po to pipirinėmis dujomis užpuolė į vietovę išsiųstus Izraelio karius.

Saugumo šaltinis laikraščiui teigė, kad priešingai nei teigia aukšto rango saugumo pareigūnai, teigiantys, jog išpuolius prieš palestiniečius vykdo nekontroliuojama saujelė naujakurių, gerai žinomų saugumo institucijoms, iš tikrųjų juos vykdo daug naujakurių, įskaitant moteris ir vaikus.

Šaltinis pridūrė, kad kolonistų išpuoliai buvo bandymas pakurstyti padėtį okupuotose teritorijose, kad būtų naudingi partijų kampanijoms prieš kitą mėnesį Izraelyje vyksiančius rinkimus.

Vaizdo įrašai apie Izraelio karo nusikaltimus