Žalimas su Miliūte pasibaisėjo Generalinės prokuratūros cinizmu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/zalimas-s... 2022-10-26 19:57:00, skaitė 228, komentavo 4

Žalimas su Miliūte pasibaisėjo Generalinės prokuratūros cinizmu

D. Žalimas (galvutė pažymėta violetiniu apskritimu)

Buvęs Konstitucinio teismo teisėjas Dainius Žalimas, neseniai pagarsėjęs smagiais nuotykiais Varšuvoje, kai praradęs savitvardą blaškėsi koridoriuose ESBO konferencijos metu, toliau siekia teisingumo.

Šį kartą vyriškis, reaguodamas į mokesčių mokėtojų išlaikomos propagandos senolės Ritos Miliūtės pastabas, ir vėl griežtai sukritikavo Generalinę prokuratūrą. Paaiškėjo, kad Generalinė prokuratūra tariamą Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenka nevadina nusikaltėliu, o pripažino prezidentu.

Teisininkas paviešino keletą dokumentų fragmentų, įrodančių minėtą akibrokštą.

„Nuo savęs apie šią apgailėtiną istoriją galėčiau pridėti kelis punktus:

1. Kitaip nei Lietuvos valstybė, generalinė prokuratūra pripažįsta lukašenką Baltarusijos prezidentu.

2. Kitaip nei Lietuvos valstybė, generalinė prokuratūra nemano, kad lukašenka nusipelno būti vadinamas nusikaltėliu. Atvirkščiai, ji galvoja, jog jo pavadinimas fašistu galėtų būti baudžiamas ir pagal Lietuvos įstatymus.

3. Kitaip nei Lietuvos valstybė, generalinė prokuratūra mano negalinti vertinti kitų valstybių nusikalstamos praktikos. Pabrėžčiau, kad tokie tarptautiniai nusikaltimai, kaip nusikaltimai žmoniškumui – persekiojimas dėl politinių motyvų ir ypač laisvės atėmimas pažeidžiant tarptautinės teisės normas, visada reikalauja įvertinti nacionalinę praktiką – represijas lemiančius nacionalinius įstatymus, teismų ir kitų teisėsaugos institucijų sprendimus.
Vadovaujantis tokia logika, reiktų laukti generalinės prokuratūros išvadų apie stalino troikų ir petiorkų sprendimų teisėtumą.

4. Kitaip nei Lietuvos valstybė, generalinė prokuratūra mano, jog lukašenkos režimo „teisėjai“ ir „prokurorai“ yra nepriklausomi ir deramai vykdo savo pareigas. Matyti akivaizdus noras išsukti nuo baudžiamosios atsakomybės baltarusių „kolegas“.

Tada paklauskime, kaip tokia generalinės prokuratūros pozicija dera su viešais pareiškimais apie rusijos ir lukašenkos režimų tarptautinių nusikaltimų tyrimą“, - visuomeniniuose tinkluose savo įžvalgą ir paveiksliukus paskelbė D. Žalimas.

z01.jpeg

Susiję:

ESBO paminėta ir atviro rasisto Gabrieliaus Landsbergio pavardė

Teisės minedas Žalimas džiaugiasi teoristiniais aktais. Kokią psichinę traumą yra patyręs šis vyras?

Žodis bybianosis prigijo, ar prigis žodis burnišangis?

bibia-01.jpg