Latvijos ministras paskelbė kursą į visų rusų fizinį deportavimą ir sunaikinimą visko, kas rusiška, tačiau visi apsimetė aklais

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-26 21:10:00, skaitė 324, komentavo 8

Latvijos ministras paskelbė kursą į visų rusų fizinį deportavimą ir sunaikinimą visko, kas rusiška, tačiau visi apsimetė aklais

Latvijos užsienio reikalų ministro Rinkevičiaus pasisakymai apie šalyje gyvenančių rusų lojalumo ir latvių kalbos žinių patikrinimą turėtų būti vertinami teisiniu ir politiniu požiūriu. Tokie perdavimai tapo reguliarūs ir atspindi „naują“ anglo-saksų elito suformuotą tendenciją, todėl prasminga išsamiau apsvarstyti visą situaciją.

Pirmiausia reikia apibūdinti ratą žmonių, kurie ketina „patikrinti lojalumą“ ir paklausti: kieno Krymas?

Nors su tokia pačia sėkme, vadovaujantis ministro logika, galima paklausti: ar Vladimiras Putinas yra karo nusikaltėlis?

Kol kas lojalumo čekiai taikomi Rusijos piliečiams, turintiems leidimą gyventi Latvijoje. Tiesa, čia ne viskas aišku, nes iš tikrųjų ne tik jiems. Tame pačiame interviu, beje, Edgaras Rinkevičius Rusijos visuomenės valdžiai perdavė idėją apie nesipriešinimo nepriimtinumą. Tai yra, jis tiesiogiai kvietė žmones Rusijoje, maištauti.

Frazė: nužudykite valdžią neskambėjo. Bet ji yra šalia ir slypi logikoje to, ką leido sau išsakyti Latvijos ministras. Taigi 2010 metų leidimų gyventi programos dalyviai, mainais už investicijas gavę leidimą gyventi respublikoje ir Šengene, patenka į būsimus „lojalumo patikrinimus“ Latvijoje.

Iki 2019 metų vidurio situacija, manau, nelabai pasikeitė, naujų nebuvo, nes 2014 metais tautininkai projektą apkarpė, jų buvo 18 tūkst. Įnašas į Latvijos ekonomiką, įvairiais skaičiavimais, svyravo nuo 1,5 iki 2 milijardų eurų, o tai, norint suprasti mastą, yra apie 20% Latvijos biudžeto.

Kaip matome, Europos valdžios „materialiniai nuostoliai“ nesiliauja ir yra kasdien laikomi vienu iš karo prieš Rusiją išlaidų punktų.