Ramūnas Karbauskis: Ar ir kariuomenės vadą Valdemarą Rupšį konservatorių gauja netrukus pavadins „silpnąja grandimi“?

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-10-29 00:34:00, skaitė 286, komentavo 2

Ramūnas Karbauskis: Ar ir kariuomenės vadą Valdemarą Rupšį konservatorių gauja netrukus pavadins „silpnąja grandimi“?

Ar ir kariuomenės vadą Valdemarą Rupšį konservatorių gauja, kaip ir VST vadą generolą Ričardą Pocių, netrukus pavadins „silpnąja grandimi“? Jau tikriausiai skaitėte, kaip vakar jau ir kariuomenės vadas pateko į G.Landsbergio nemalonę, kuomet pasakė, jog Lietuva negali atiduoti kitiems visų savo gynybos sistemų ir ginklų.

Kariuomenės vadas artimiausiame Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdyje siūlys neperduoti Lietuvos turimų haubicų „PzH 2000“ ir oro gynybos sistemų NASAMS Ukrainai, nes jis pats turi „turėti įrankius“ užduotims vykdyti ir dėl to esą daugiau „nusirengti“ nebegalime.

Vakar rašiau, kad gauja nori Lietuvą palikti be teisėsaugos, dabar panašu, kad nusitaikyta ir į kariuomenę, kuri mums gintų. Tik konservatoriai pamiršo, kad kariuomenės, kuri gina Lietuvą ir jos žmones, o ne aklai vykdo politikų nurodymus, taip lengvai nepastumdysi, kaip ir VST generolo. 

Dėl to labai pasisekė Lietuvai ir dėl to galime jaustis saugūs. O vakarykštis kariuomenės vado pasisakymas tik sustiprino kariuomenės įvaizdį ir Lietuvos pasirengimą gintis, jei to prireiktų ir aiškiai parodė, kas už tai atsakingas.
Jau nebetyli pareigūnai, netyli teisėjai, netyli prokurorai, netyli medikai, netyli daugybė grupių ir bendruomenių atstovų, kurie mato, kas dedasi. Pažiūrėkite mūsų paskutinių Šešėlinės Vyriausybės posėdžių įrašus! 

Net ir teikiamas valstybės biudžetas yra skandalingas ta prasme, kad jis eilinį kartą, kaip ir kaskart šiai gaujai ateinant į valdžią, išdarkytas, supainiotas, išimti ir kažkur bus padėti žmonių sunešti milijonai, žiūrima ne žmonių, o interesų grupių. Apie jį šį kartą mūsų su Aurelijumi naujoje laidoje: