Rusijos gynybos ministerijos pranešimas apie ataką Sevastopolyje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-29 19:08:00, skaitė 604, komentavo 10

Rusijos gynybos ministerijos pranešimas apie ataką Sevastopolyje

Kijevo režimo išpuolis prieš Sevastopolį buvo įvykdytas su devyniais bepiločiais ir septyniais autonominiais jūrų bepiločiais.

Atremdamas ataką Sevastopolio išoriniame reide, Juodosios jūros laivynas sunaikino keturis karinio jūrų laivyno bepiločius orlaivius, dar trys buvo sunaikinti vidiniame reide.

Nežymius apgadinimus patyrė jūros minų ieškotojas „Ivan Golubets“ ir priešmininė užtvara Južnajos įlankoje.

Užpulti laivai dalyvauja užtikrinant „grūdų koridoriaus“ saugumą, kaip žemės ūkio produktų eksporto iš Okrainos uostų, dalį.

Bepiločių orlaivių atakos prieš Sevastopolį rengimas ir Okrainos 73-iojo specialiojo jūrų operacijų centro karinio personalo mokymas buvo vykdomas vadovaujant Didžiosios Britanijos specialistams, įsikūrusiems Očakove, Nikolajevsko srityje.

Turimais duomenimis, planuojant, teikiant ir įgyvendinant teroro aktą Baltijos jūroje šių metų rugsėjo 26 dieną, kurių metu dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ buvo išvesti iš rikiuotės, dalyvavo to paties Britanijos laivyno padalinio atstovai, pranešė Gynybos ministerija.

PS. Taip pat verta paminėti, kad nuotraukos su dūmais, iliustruojančios Sevastopolio puolimą, buvo padarytos jūrų pėstininkų pratybų metu