Suomijos teisėsauga: Ginklai, siunčiami į Ukrainą, atsiduria nusikaltėlių rankose

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://news.antiwar.com/2022/... 2022-11-02 11:56:00, skaitė 270, komentavo 2

Suomijos teisėsauga: Ginklai, siunčiami į Ukrainą, atsiduria nusikaltėlių rankose

Suomijos nacionalinė teisėsaugos agentūra, Nacionalinis tyrimų biuras (NBI), įspėjo, kad į Ukrainą gabenami ginklai patenka į nusikalstamų grupuočių rankas.

Suomijos transliuotojas YLE sekmadienį pranešė, kad preliminaraus NBI atlikto tyrimo metu nustatyta, jog Suomijoje nusikaltėliai galėjo pagrobti į Ukrainą siunčiamų karinių ginklų.

"Pastebėjome požymių, kad šie ginklai jau pateko į Suomiją", - YLE sakė NBI detektyvų inspektorius Christeris Ahlgrenas. Christeris Ahlgrenas sakė, kad į Ukrainą gabentų ginklų taip pat rasta Švedijoje, Danijoje ir Nyderlanduose.

Christeris Ahlgrenas nepatikslino, kokios rūšies ginklai patenka į nusikaltėlių rankas, o Yle pranešime minimi tik šautuvai. Jis teigė, kad ginklų gabenimo iš Ukrainos maršrutai jau buvo nustatyti, ir sakė, kad šioje veikloje dalyvavo motociklininkų gaujos.

"Trys didžiausios pasaulyje motociklininkų gaujos, priklausančios didesnėms tarptautinėms organizacijoms, veikia Suomijoje. Viena iš jų - "Bandidos MC", kuri turi padalinį kiekviename didesniame Ukrainos mieste", - sakė A. Ahlgrenas.

Dešimčių milijardų dolerių vertės ginklų, kuriuos JAV ir jų NATO sąjungininkės tiekia į Ukrainą, priežiūra praktiškai nebuvo vykdoma. Dar balandį vienas šaltinis, informuotas apie JAV žvalgybą, CNN sakė, kad ginklų siuntimas į Ukrainą buvo tarsi ginklų nuleidimas į "didelę juodąją skylę". (https://edition.cnn.com/2022/04/19/politics/us-weapons-ukraine-intelligence/index.html)

Rugpjūtį CBS išleido trumpą dokumentinį filmą, kuriame cituojamas nevyriausybinės organizacijos, padedančios tiekti karinę įrangą Ukrainai, vadovas, kuris teigė, kad tik 30-40 proc. ginklų pasiekia fronto liniją. Po Ukrainos vyriausybės spaudimo dokumentinis filmas buvo greitai atšauktas, o CBS teigė, kad 30 proc. apytikriai buvo apskaičiuota remiantis balandžio mėn. duomenimis.

A. Ahlgrenas sakė, kad regiono pareigūnai su ginklų antplūdžiu turės susidurti dar ne vienerius metus. "Ukraina gavo didelį kiekį ginklų ir tai yra gerai, tačiau mes su šiais ginklais susidursime dešimtmečius ir mokėsime kainą čia", - sakė jis.