Susipažinkite su šnipais, samdiniais ir politikieriais, įsitraukusiais į NAFO trolių gretas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://thegrayzone.com/2022/1... 2022-11-08 11:29:00, skaitė 315, komentavo 0

Susipažinkite su šnipais, samdiniais ir politikieriais, įsitraukusiais į NAFO trolių gretas

Rinkdamas lėšas žiaurumu Ukrainoje pagarsėjusiai milicijai ir trolindamas įgaliotojo karo kritikus, "Šiaurės Atlanto bičiulių organizacijos" narių sąrašas pasipildė NATO kostiumais, Kongreso šauktiniais, neokonų agentais, samdiniais ir žvalgybos agentais

Perskaitykite pirmąją Alekso Rubinšteino (Alex Rubinstein) tęstinio tyrimų ciklo apie NAFO dalį "Kaip proukrainietiška NAFO trolių operacija finansuoja karo nusikaltėlius".

Atstovas Adamas Kinzingeris (Adam Kinzinger, R-IL), kai nelieja performatyvių ašarų dėl JAV demokratijos likimo ar viešai nesišypso dėl akivaizdaus Irano karinių pareigūnų nužudymo, stengiasi save įvardyti kaip pagrindinį Vašingtono antisemitizmo priešininką. Kai 2019 m. jo kolegė, demokratė respublikonė Ilhan Omar iš Minesotos, švelniai kritikavo Amerikos Izraelio viešųjų reikalų komitetą (AIPAC), Kinzingeris paragino Kongreso vadovus atimti iš jos svarbiausias pareigas komitete.

"Antisemitizmui nėra vietos nei šiame Kongrese, nei šioje šalyje", - 2019 m. kovo mėn. grūmojo Kinzingeris, melagingai supriešindamas Izraelio lobistinės grupės AIPAC kritiką su antižydiškomis nuotaikomis. "Būdami valdžioje privalome laikytis aukštesnių standartų."

Tačiau Kinzingeris, kuris tapo uoliu NATO įgaliotojo karo su Rusija Ukrainoje šalininku, akivaizdžiai nesugebėjo taikyti tų pačių standartų savo politiniams sąjungininkams. Nuo tada, kai Rusija vasario mėn. pradėjo specialią karinę operaciją Ukrainoje, Kinzingeris agitavo už didesnę JAV paramą Kijevo kariuomenei, nors plačiai paplitę dokumentai liudija, kad jos gretose yra atvirų neonacių. Dar daugiau atskleidė tai, kad Kinzingeris viešai pritarė internetinei priekabiavimo kampanijai, kuriai vadovavo "NAFO" - NATO palaikanti skaitmeninių trolių ferma, kurios vienas iš įkūrėjų yra slapta "Twitter" paskyra, pasižyminti antisemitinėmis pažiūromis.

2022 m. pradžioje įkurta "NAFO", arba "Šiaurės Atlanto bičiulių organizacija", yra internetinis socialinės žiniasklaidos paskyrų aljansas, kurio tikslas - sustiprinti skaitmeninę NATO įgaliotojo karo Ukrainoje fronto liniją. Grupė įsitvirtino socialiniame tinkle "Twitter", kur "NAFO" nariai, vadinami "fellas", bombarduoja Ukrainos kariuomenės kritikus įžeidimais ir karikatūrinių šunų memais. 

NAFO priekabiavimo kampanijos tapo tokios visuotinės, kad beveik visos žinomos Vakarų žiniasklaidos priemonės, įskaitant "Deutsche Welle", "The Washington Post", "New York Times", "Wall Street Journal", "Politico", "The Economist", "VICE News", labai palankiai atsiliepė apie šią operaciją. Trolių ferma susižavėjo ir Vašingtono antirusiškos griežtosios linijos šalininkai, įskaitant ir entuziastingiausią jos narį iš "vidinės Beltway" pusės: Kinzingerio, kuris savo "Twitter" paskyroje viešai prisistato kaip "fella" ir dalyvauja koordinuotuose šunų puldinėjimuose.

Pirmoje šios tyrimų serijos dalyje "The Grayzone" atskleidė, kad "NAFO" yra ne tik skaitmeninė trolių ferma, bet iš tiesų menkai pridengta lėšų rinkimo kampanija, skirta Gruzijos legionui - Ukrainos kariuomenės užsienio kovotojų daliniui, kaltinamam daugybe karo nusikaltimų. "Grayzone" taip pat nustatė, kad į pensiją išėjęs JAV jūrų pėstininkas Matthew Mooresas sukūrė "NAFO" kartu su Kamilu Dyszewskiu, lenkų vaizdo žaidimų apžvalgininku, kuris "Twitter" tinkle veikia slapyvardžiu "Kama Kamilia".

"Tiesiog suklupau gyvenime, o dabar patekau į tai", - 2022 m. liepos mėn. interviu komentavo K. Dyszewski, kalbėdamas apie savo įsitraukimą į internetinių priekabiavimo kampanijų sritį. 

"Tai, kas mane kursto, yra absoliuti neapykanta ir vitriolis, kurį jaučiu rusams", - aiškino jis. 

D. Dyszewskis, demonstruodamas priešiškumą Rusijai, tviteryje taip pat yra paskelbęs daug antisemitinių memų, įskaitant paveikslėlius, kuriuose šlovinamas Adolfas Hilteris ir tyčiojamasi iš žydų holokausto aukų. Nors didžioji žiniasklaida, nušviesdama NAFO, nepaminėjo prieštaringų Dyszewskio nuomonių, nepriklausomas tyrėjas ir "Grayzone" bendradarbis Mossas Robesonas kliniškai dokumentavo ir paviešino labiausiai kurstančias jo žinutes. 

NAFO įkūrėjas Kamil Dyszewski (@Kama_Kamilia) yra antisemitinis žaidėjas iš Lenkijos pic.twitter.com/q5YPmDOFYZ

Moss Robeson (@mossrobeson__) spalio 14, 2022

Tačiau internete pasklidus įrodymams apie neapykantą kurstančias Dyszewskio pažiūras, NAFO nariai dar labiau sustiprino paramą savo lyderiui. 

"Nepagailėkite gero žodžio ar geros minties mano mažajam broliukui iš kitos motinos, @Kama_Kamilia", - spalio 15 d. tviteryje parašė vienas NAFO narys, pasivadinęs "Pete", pažymėdamas Dyszewskio pseudonimą ir "Twitter" paskyrą (akivaizdi nuoroda į 1982 m. "Culture Club" dainą "Karma Chameleon"). "Jis pasirinko nelengvą kelią, bet elgiasi su juo grakščiai ir sąžiningai." Pati savaime solidarumo žinutė Dyszewskiui iš "Twitter" paskyros, galinčios pasigirti mažiau nei 6 000 sekėjų, buvo neįspūdinga. Tačiau, nepaisant to, kad "Pete'o" pasiekiamumas "Twitter" tinkle yra nedidelis, jo tviterio žinutė patraukė vieno žymiausių NAFO bičiulių dėmesį.

"Niekas dėl to nedaro didelio triukšmo, bet pasikartojantys "nafo" komentarai tai (sic) platina", - buvo rašoma svarbiausiame atsakyme į "Pete'o" tviterio žinutę. Įžūlų raginimą nekreipti dėmesio į Dyszewskio antisemitinių įrašų ekrano kopijas iš savo asmeninės, patvirtintos paskyros paskelbė ne kas kitas, o respublikonas Kinzingeris.

"Taigi, viskas gerai, - patarė kongresmenas bičiuliui. "Eikite toliau."

Kadangi Ukrainos konflikto pabaigos nematyti, Kinzingeris nėra vienintelis Vašingtono politikos formuotojas, nusprendęs žvelgti pro pirštus ir toliau koordinuoti ar skatinti NAFO skaitmeninių trolių operaciją. Tiesą sakant, NATO informaciniam karui internete intensyvėjant kartu su fiziniu mūšio lauku, NAFO ryšiai su Vašingtono elitu tik stiprėjo.

JAV vyriausybės finansuojamas analitinis centras švenčia NAFO "informacinio karo" sėkmę

Nepaisant to, kad NAFO yra tiesioginė trolių ferma, ši organizacija sugebėjo įteisinti save Vašingtono pro-NATO inteligentijos akyse. Pavyzdžiui, žurnalas "The Economist" pripažino, kad nors "NAFO lengvabūdiškumas užgožia jos, kaip nepaprastai sėkmingos informacinio karo formos, vaidmenį", grupė sėkmingai kovojo su prorusiškomis paskyromis socialinėje žiniasklaidoje ir tuo pat metu didino "Ukrainos vaidmenį populiariojoje kultūroje".

"Tai buvo veiksminga, nes neleido Rusijai siautėti informacinio karo erdvėje taip, kaip ji tai darė anksčiau", - leidiniui sakė karinio pramoninio komplekso karjeros konsultantas, knygos "LikeWar" autorius Peteris W. Singeris. Jo komentarai buvo paskelbti rugpjūčio 31 d. NAFO profilyje, pavadintame "Virtuali karikatūrinių šunyčių armija kariauja su Rusija".

Praėjus kelioms dienoms po "The Economist" ataskaitos paskelbimo, spalio 5 d., Vašingtone įsikūręs Strateginių ir tarptautinių studijų centras (CSIS) paskelbė valandos trukmės podkasto diskusiją "#NAFO ir informacinio karo laimėjimas: Ukrainos išmoktos pamokos". Pagrindinė CSIS vyriausybinė rėmėja yra Jungtinės Amerikos Valstijos; analitinį centrą remia dar penkios NATO valstybės, Europos Sąjunga, taip pat keletas JAV gynybos rangovų.

CSIS vyresniosios bendradarbės Kathleen McInnis moderuojamoje diskusijoje apie NAFO dalyvavo du jos kolegos: Iuliia Mendel, "Washington Post" bendradarbė ir buvusi Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atstovė spaudai, ir vienas iš NAFO įkūrėjų Mattas Mooresas, į atsargą išėjęs jūrų pėstininkų korpuso tankų vadas.

Viso renginio metu I. Mendel gyrė NAFO ir ragino apriboti žodžio laisvę, kad būtų "kovojama su dezinformacija". "Manau, šis karas parodė, kad žodžio laisvės ribos įgavo naujus rėmus, - pažymėjo buvęs Zelenskio atstovas, - ir šioje naujoje besiformuojančios informacijos ir technologijų eroje turime atsakyti, ar esame pasirengę priimti iššūkius". Ar galime priimti sunkius politinius sprendimus ir abejoti savo pačių taisyklėmis dėl žodžio laisvės, kad galėtume kovoti su dezinformacija, ginkluotais žodžiais, kurie ateina iš Rusijos, ir, manau, šis Rusijos karas prieš demokratiją Ukrainoje parodė, kad iš tikrųjų galime priimti tikrai sunkius sprendimus."

Tačiau faktinė JAV prekės ženklo ambasadorė Ukrainos prezidentui anksčiau pati skleidė dezinformaciją. 2022 m. kovo mėn. ji pakartojo melagingus pranešimus, kad Libano karinė grupuotė "Hezbollah" sutiko iki mėnesio pabaigos atsiųsti 800 kovotojų padėti Rusijai kovoti Ukrainoje. Nors karių perkėlimas dar neįvyko, sufabrikuotas teiginys, kad vienas iš garsiausių Vašingtono įvardytų priešų planuoja įsitraukti į konfliktą Ukrainoje, buvo skirtas sužadinti JAV šalininkų palaikymą Kijevui prijaučiantiems kariškiams.

Vis dar laukiu "Hezbollah" Ukrainoje. Tu buvai toks tikras, Lul pic.twitter.com/YL7MmbNHWh

Hadi Nasrallah (@HadiNasrallah) spalio 5, 2022

Nepaisant akivaizdžiai migloto tikrovės suvokimo, Mendel vėliau pareiškė: "NAFO kartu su JAV reiškia tiesą!" 

#NAFO pasisako už tiesą kartu su JAV! :) https://t.co/L6vZcHxuvB

Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) rugpjūčio 4, 2022

Spalio 5 d. CSIS diskusijoje vienas iš NAFO įkūrėjų Mattas Mooresas išsamiai apibūdino grupės informacinio karo taktiką. Jis atskleidė nihilistinį NAFO trolių mentalitetą ir paaiškino:  Vietoj to, kad bandytume ateiti ir taškas po taško paneigti ir ginčytis dėl to, kas tiesa, o kas ne, mes ateiname ir sakome: "Ei, tai kvaila". Tą akimirką, kai kas nors internete atsako į animacinį šunį, jis pralaimėjo", - pridūrė Mooresas, turėdamas omenyje skaitmeninius Shiba Inu šunų avatarus, kuriuos NAFO bičiuliai rodo savo "Twitter" paskyrose.

Praėjus kelioms savaitėms po diskusijos su Mandeliu, CSIS dar kartą pristatė Mooresą, šį kartą spalio 13 d. paskelbtame podkaste. Diskusijos metu Mooresas bandė apibūdinti NAFO kaip "organišką" judėjimą, kartu aiškindamas, kad internetinė "nacionalinio saugumo bendruomenė" padėjo išpopuliarėti NAFO.

 "Jei konkrečiai pažvelgtumėte į nacionalinio saugumo "Twitter" bendruomenę, manau, kad jau seniai galima įžvelgti jos ištakas", - sakė Mooresas. "Manau, kad jau egzistuojanti struktūra tikrai padėjo [NAFO] augti."

Antrą kartą duodamas interviu CSIS, Mooresas didžiavosi, kad NAFO surinko lėšų Gruzijos nacionaliniam legionui. Mooresas apskaičiavo, kad per NAFO tiesiogiai aukojant lėšas legionui ir bendradarbiaujant su prekių parduotuve "Saint Javelin", buvo surinkta daugiau kaip milijonas dolerių į žiaurumą linkusiai milicijai. 

Kaip atskleista ankstesnėje šio tyrimo dalyje, NAFO buvo pradėta rinkti lėšas Gruzijos legionui - samdinių būriui, kurio nariai buvo užfiksuoti filmavimo kameromis darant karo nusikaltimus, kurį buvę nariai kaltina kankinimais, žmonių grobimu ir egzekucijomis, o jam vadovauja Gruzijos karo vadas Mamuka Mamulašvilis, kuris gyrėsi, kad legionas vykdo egzekucijas nelaisvėje atsidūrusiems rusų kariams.

Pagrindinėje JAV žiniasklaidoje už antirusišką trolinimą šlovinama "Twitter" operacija, žinoma kaip NAFO, buvo įkurta lenkų antisemito, siekiant surinkti pinigų milicijai, kurioje buvo įsikūrę karo nusikaltėliai, baltieji nacionalistai ir ieškomi žudikai.

Autorius: @RealAlexRubi https://t.co/4qs01gbJkX

The Grayzone (@TheGrayzoneNews) 2022 m. spalio 20 d.

Toliau Mooresas pasigyrė, kad NAFO įžūliai atremia kaltinimus, jog ji koordinuoja savo veiklą su JAV žvalgybos tarnybomis arba prekiauja neapykanta internete. "Vienas iš būdų, kaip mes baksnojame pirštu į akis, yra tai, kad, žinote, jei pažvelgsite į bet kurio vaikino profilį, pamatysite šuns avatarą, bet jų buvimo vieta dažnai bus Langlis, Virdžinija. Jie sako, kad mes esame CŽV. Taip, žinoma, mes esame CŽV. Jie sako, žinote, rusofobai? Pavyzdžiui, taip, labas rytas, rusofobai".

Nors Mooresas viešai tyčiojasi iš kaltinimų ryšiais su žvalgyba ir rusofobija, žvalgybos bendruomenės nariai plūdo į NAFO, o pats Mooresas privačiai yra išsakęs atvirai rusofobiškų komentarų.

Atstovas Kinzingeris susižavėjo karo nusikaltėliu, ragina bičiulius "pamiršti" NAFO įkūrėjo antisemitizmą

Gruzijos legiono vadas ir prisiekęs karo nusikaltėlis Mamuka Mamulašvilis per pastarąsias keliones į Vašingtono Kapitolijų susitiko su penkiais-septyniais Atstovų Rūmų nariais ir dviem senatoriais. Rugpjūčio 2 d. respublikonas Adamas Kinzingeris paskelbė savo nuotrauką, kurioje jis užfiksuotas per pokalbį su Mamulašviliu, kurį pavadino "didvyrišku vadu", "sunkiai kovojančiu už laisvę".

A. Kinzingeris taip pat stengėsi susieti save su virusine Gruzijos legiono įtakos kampanija socialinėje žiniasklaidoje, į savo "Twitter" rodomą vardą įrašydamas "fella" ir kartu su kolegomis "fellas" dalyvaudamas internetinėse priekabiavimo misijose. Šių metų spalio mėn. vienas Gruzijos legiono narys asmeniškai aplankė Kinzingerį jo kongrese Vašingtone esančiame biure. Kai vėliau buvo atskleista, kad vienas iš NAFO įkūrėjų Kama Kamilia yra kelių antisemitinių tviterio žinučių autorius, Kinzingeris paragino kitus "vaikinus" nekreipti dėmesio.

"Niekas dėl to nesureikšmina, bet pasikartojantys "nafo" komentarai tai skleidžia.  Taigi, viskas gerai. Judėkite toliau", - tviteryje rašė kongresmenas.

Kongreso nario paniekinančios pastabos prieštarauja jo ankstesnėms pozicijoms antisemitizmo klausimu. Dar 2019 m., kai atstovė Ilhan Omar kritikavo Amerikos ir Izraelio viešųjų reikalų komitetą (AIPAC), galingą Izraelio lobistų grupę Vašingtone, Kinzingeris paragino Kongreso vadovybę atimti iš jos svarbias užduotis komitetuose.

 "Antisemitizmui nėra vietos šiame Kongrese ar šioje šalyje. Atstovė Omar turėtų būti pašalinta iš Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto. Turime laikytis aukštesnių standartų dirbdami biure", - skelbė Kinzingeris.

Nuo tada, kai tapo bičiuliu, Kinzingeris praleido begalę valandų tviteryje skelbdamas kvailus memus ir tyčiodamasis iš NAFO taikinių, įskaitant šį žurnalistą. Didelė dalis kongresmeno trolinimo vyksta darbo valandomis, nors dažnai tęsiasi iki vėlyvos nakties.

NAFO: linksmas šnipų, samdinių ir kibernetinių šnipų būrys

JAV vyriausybės Europos saugumo ir bendradarbiavimo komisijos vyresnysis patarėjas politikos klausimais Paulas Massaro, kuris šį rugsėjį susitiko su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu, taip pat aktyviai rėmė NAFO. Rugpjūčio mėn. P. Massaro vedė derybas su A. Mamulašviliu ir net buvo paskirtas Gruzijos legiono garbės nariu. Socialiniame tinkle "Twitter" Massaro profilio nuotraukoje yra jo atvaizdas su Gruzijos legiono ir NAFO skiriamuoju ženklu.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas taip pat pozavo su NAFO atminimo atributais ir prezidentui Zelenskiui padovanojo marškinėlius su "Saint Javelin" - internetinės prekių parduotuvės, pavadintos Raytheon prieštankinės raketos "Javelin", į kurios sudėtį neseniai buvo įtraukta NAFO, logotipu. 

Brangūs #fellas, keičiu savo profilio nuotrauką, bet nekeičiu ištikimybės.
Ačiū, kad pakvietėte mane į NAFO!
Mūsų bendras darbas tęsiasi: #UArmy kovoja už Europos ateitį;#NAFO aukoja ir naikina rusų propagandą.
Laimėkime kartu!
Dėkoju @saintjavelin už marškinėlius ir kepurės lopą pic.twitter.com/FZSSWXIdqO

Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) rugsėjo 4, 2022

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Odesoje susitiko su kolegomis iš Ukrainos ir Airijos, vilkėdamas NAFO marškinėlius. Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas, aršiai nusistačiusi prieš Rusiją, sukūrė savo "Fella" avatarą ir pasveikino NAFO: "Jūs puikiai kovojate su blogais įnagiais ir Rusijos propaganda bei renkate lėšas Ukrainos gynybai. Sveikinu jus." Kallas vienai dienai pakeitė savo profilio nuotrauką į savo "Fella", kad pakviestų "pažadėti aukų".

Nenuostabu, kad NAFO taip pat tapo labai populiari tarp Amerikos karinių ir kibernetinių bendruomenių. Šią grupę parėmė Maggie Smith, Kariuomenės kibernetinio instituto mokslininkė ir Vest Pointo socialinių mokslų katedros docentė, taip pat oficialus 780-osios karinės žvalgybos brigados, kuri save įvardija kaip "vienintelę kariuomenės puolamųjų kibernetinių operacijų brigadą", puslapis socialiniame tinkle "Twitter".

Karo apžvalgininkas Jackas McCainas, mirusio senatoriaus ir karo entuziasto Johno McCaino sūnus, CNN nuomojamas generolas ir buvęs kariuomenės karininkas Markas Hertlingas ir JAV kariuomenės generolas majoras Patrickas Donahue'as viešai parėmė NAFO. Šių metų lapkritį Vest Pointo Šiuolaikinio karo institute bus surengta diskusija apie NAFO, pavadinta "Kibernetinės operacijos šiuolaikiniame kare: Ukrainoje ir už jos ribų".

Džonas Siferis, buvęs CŽV agentas, tapęs "Twitter" komentatoriumi ir korporacinės žiniasklaidos apžvalgininku, savo "Twitter" puslapyje taip pat turi Shiba Inu avatarą. Pasak Atlanto tarybos, NATO, ginklų pramonės ir Persijos įlankos šalių finansuojamo analitinio centro "Atlantic Council", kuris šiuo metu priima buvusį šnipą kaip neetatinį vyresnįjį bendradarbį, Sipheris "buvo CŽV vyresniosios žvalgybos tarnybos, vadovaujančios komandos, kuri vadovauja CŽV veiklai visame pasaulyje, narys". 

Privačios karinės grupės taip pat prisijungė prie NAFO. Kai šis žurnalistas sukūrė NAFO stilizuotą "Twitter" paskyrą ir pradėjo sekti kitas NAFO paskyras, netrukus ją pradėjo sekti karjeros samdinys Mathew VanDyke. VanDyke'as yra liūdnai pagarsėjęs JAV režimo pakeitimo žudikas, šiuo metu vadovaujantis tarptautinei samdinių grupei "Sons of Liberty International", kuri teikė paramą džihadistų grupuotėms, siekiančioms nuversti Muamaro Kadafio ir Basharo al-Assado vyriausybes. 

2013 m. programišių grupė, pasivadinusi Sirijos elektronine armija, įsiskverbė į VanDyke'o "Facebook" pokalbius ir paviešino šokiruojančią gausybę pokalbių, kuriuose rašoma apie viską - nuo samdinio ryšių su džihadistais Alepe, Sirijoje, iki jo iškrypėliškų seksualinių polinkių.

Bendraudamas su Eliotu Higginsu iš JAV ir JK vyriausybės finansuojamo "atvirojo šaltinio" leidinio "Bellingcat", VanDyke'as pastebėjo, kad "sukilėliai turi nedidelį kiekį cheminių ginklų". Higinsas prisiekė, kad ši informacija nebus atskleista, nors ir užsipuolė žurnalistus, kurie tvirtino, kad vadinamieji sukilėliai rengia netikras chemines atakas ir dėl jų kaltina Sirijos vyriausybę.

"Sukilėliai greičiausiai šaudytų į savo žmones, žinodami, kad jų mirtis bus verta to, jei dėl to įsikiš JAV", - atskleidė VanDyke'as nutekintoje medžiagoje.

VanDyke'as šiuo metu yra Ukrainoje, kur, pasak jo, "moko Ukrainos pajėgas kovoti su Rusija".

Maiklas Veisas, neokonų NAFO tėtis

Kaip pranešė "The Grayzone" žurnalistas Maksas Blumenthalis (Max Blumenthal), M. Veisas pirmiausia pasirodė kaip centro dešiniųjų aktyvistas ir nesėkmingas respublikonų kandidatas į Kongresą, surengęs "žodžio laisvės" mitingą kartu su islamofobiškais aktyvistais, tarp jų ir Pamela Geller (Pamela Geller). Vėliau jis persivadino Rusijos ekspertu, nors niekada nesilankė šioje šalyje ir nemoka rusų kalbos.

Neokonservatyvioje Henrio Džeksono draugijoje Veisas įkūrė Rusijos studijų centrą, kurį jo tuometinis vadovas pavadino "Potiomkino kaimą" primenančia operacija, "kuri save didingai vadina "tyrimų ir propagandos centru", bet iš tikrųjų yra tik interneto svetainė, kurioje Veisas rašo tinklaraščius apie Rusiją".

Gavęs pradinių lėšų iš tremtyje gyvenančio Rusijos oligarcho Michailo Chodorkovskio, Veisas pervadino svetainę "The Interpreter" ir perdavė ją globoti "Laisvosios Europos radijui" / "Laisvės radijui", JAV vyriausybės viešųjų ryšių tarnybai, kuri atsirado po to, ką CŽV apibūdino kaip "vieną iš ilgiausiai trunkančių ir sėkmingiausių slaptų veiksmų kampanijų, kada nors vykdytų Jungtinėse Valstijose". Taip Veisas de facto tapo JAV vyriausybės darbuotoju.

Tuo pat metu Veisas pasivadino Sirijos ekspertu, kad galėtų lobizuoti už režimo pakeitimo karą prieš šią šalį. 2012 m. buvęs antimusulmoniškas agitatorius apsilankė Alepe, Sirijoje, kur veikė tokios užkietėjusios islamistų gaujos kaip "Jabhat al-Nusra", "Al Qaeda" Sirijos padalinys. Į sukilėlių užimtą miestą Veisą atlydėjęs fiksuotojas buvo Mahmoudas Sheikas Elzouras, Sirijos Musulmonų brolijos aktyvistas, kuris gamino uniformas sukilėliams, įskaitant ISIS narius.

Šiuo metu Weissas skiria savo laiką redaktoriaus pareigoms žurnale "Newlines Magazine", kuriame gausu vaiduoklių, ir NAFO nario pareigoms.

"Esu užsibrėžęs sekti kiekvieną [NAFO paskyrą], kuri mane seka", - sakė Veisas. "Tokiems žmonėms kaip aš, jūs suteikiate tam tikrą atsarginį variantą ir palaikymą. Taigi, jei mane trolinama, staiga atsiranda priešprieša, todėl tai padeda mums atlikti savo darbą."

Kaip ir Veisas, NAFO bičiulis Ozas Katerdžis (Oz Katerji) dirbo CŽV remiamose džihadistų grupuotėse Sirijoje.

Katerdžis yra serijinis internetinis priekabiautojas ir režimo keitimo aktyvistas, dirbantis konfliktų žurnalistu. Žinomas kaip grasintojas, per "Whatsapp" grasinantis žurnalistams už nepatogių faktų apie JAV režimo keitimo operacijas paskelbimą, Katerji buvo atleistas iš bulvarinio laikraščio "Daily Mail", kuriame jis dirbo žemo lygio kopijuotoju, nes viešai užsipuolė kolegas, nepritariančius režimo keitimui Sirijoje. 

"Man už tai moka", - yra sakęs Katerdžeris apie savo praktiką persekioti ideologinius oponentus.

Ukrainoje jis atsidūrė akivaizdaus žiauraus nusikaltimo vietoje praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Gruzijos legiono nariai įvykdė mirties bausmę į nelaisvę patekusiam rusui. Nepaisant pastabos, kad nužudymas buvo "karo nusikaltimas pagal tarptautinę teisę", šiandien Katerdžeris kaip savo "Twitter" avatarą naudoja pagal užsakymą sukurtą šiba inu atvaizdą - tai aiškus pritarimas trolių operacijai, pradėtai siekiant surinkti pinigų lauko egzekucijos vykdytojams.

NAFO-NATO ašis

Michael Weiss, remdamasis savo ryšiais Vakarų saugumo valstybėse, pastebėjo: "Sklinda gandai, kad NAFO iš tikrųjų yra gana populiari NATO. Vėlgi, žmonės man rašo žinutes, sakydami: "Tai nuostabu, iš kur tai atsirado, galvodami, kad tai kažkoks vyriausybės organizuotas sąmokslas".

Tačiau NATO neslėpė, kad remia NAFO. Spalio 7 d. NATO generalinio sekretoriaus padėjėja viešajai diplomatijai Baiba Bražė tviteryje pacitavo NAFO disko administratoriaus jai sukurtą Shiba Inu avatarą ir parašė: "Brangūs bičiuliai, ačiū už visą sunkų darbą remiant Ukrainą ir kovojant su Rusijos dezinformacija! Mėgstu avatarą ir džiaugiuosi, kad esu įtraukta į draugiją. Dėl NAFO plėtros nesiderama."

Gerbiami #Fellas, ačiū už visą sunkų darbą remiant #Ukrainą ir kovojant su Rusijos dezinformacija!

Myliu avatarą ir džiaugiuosi, kad esu įtrauktas į šią draugiją. Dėl #NAFO plėtros nesiderama. @Official_NAFO https://t.co/pYDuYzepNy

Baiba Braže (@NATOBrazeB) spalio 7, 2022

Po savaitės Braže davė interviu Ukrainos gynybos ministerijos naujienų tarnybai. Paklaustas, ką mano apie "NAFO fenomeną", Bražė pasveikino trolių operaciją kaip "puikią paprastų žmonių iniciatyvą".

"Mane nustebino jų atliekamas darbas, - sakė Braže. "Manau, kad tai yra būtent tas darbas, kurio mums reikia, kad mūsų visuomenė taptų sąmoninga."

Žurnalistai privačiai konsultuoja NAFO

Latvijos žurnalistas Kristaps Andrejsons, aktyviai dalyvaujantis "Discord" ir pažadėjęs, kad NAFO bus paminėta kitame jo straipsnyje žurnalui "Foreign Policy", pažymėjo, kad "dauguma pareigūnų už oficialaus protokolo ribų yra labai skirtingi žmonės ir rūpinasi išvaizda. O būti vyruku dabar yra "cool".

Andrejsonsas tęsė: "Jei kas nors čia nuspręs, kad turi ką nors, ką iš tikrųjų nori pasakyti / paklausti kokios nors politinės institucijos ar politiko, taip, galima tai padaryti. Tik reikia sugalvoti oficialiai skambančią priežastį, tikrai. Turiu omenyje, kad ketinu nueiti pas mūsų premjerą, kai bus patvirtintas naujasis, ir atvirai jo paklausti, kodėl Kallas jį turi, o jis ne. Kai įvyks Krymo vakarėlis, prisiekiu Dievui, prikalbinsiu Zelenskį, kad jis su mumis pabendrautų."

NAFO vienas iš įkūrėjų Mattas Mooresas pasinaudojo proga ir paprašė Andrejsono savo straipsnyje paminėti grupės "Twitter" paskyrą, nes tai "padės ją patvirtinti". Žurnalistas patikino Mooresą, kad padarys, kaip prašoma, ir "paminės oficialią "Twitter" paskyrą".

Tarp kitų žinomų Beltway veikėjų, palaikiusių NAFO, yra buvęs Bernie Sanderso patarėjas užsienio politikos klausimais Joe Cirincione'as, kuris neseniai atsistatydino iš Quincy instituto analitinio centro, kaltindamas šią instituciją "pateisinant Rusijos karines grėsmes ir veiksmus, nes mano, kad juos išprovokavo JAV politika". 

Leo Zhadanovsky, "Amazon Web Services" vyriausiasis technologas ir buvęs Demokratų nacionalinio komiteto darbuotojas, taip pat rėmė NAFO. 

Nors NAFO gali bandyti atsikratyti savo aukšto rango ryšių, laikydama juos tik netiesioginiais ar net tik savo sėkmės įrodymu, vienas iš įkūrėjų Mattas Mooresas yra politinių tinklų veteranas, kurių tikslas - skatinti paramą karams dėl režimo pakeitimo. NAFO Discord serveryje paklaustas, kaip įvyko jo pokalbis su CSIS, M. Mooresas atsakė, kad "vienas iš CSIS bendradarbių ir aš jau kelerius metus esame bendri sekėjai". Maiklas Veisas (Michael Weiss) savo ruožtu teigė, kad taip pat "pažįsta" Mooresą "jau daugelį metų".

Už karikatūrinių šunų memų, broliškų juokelių ir šlovingos spaudos apie organišką NAFO indėlį į informacinius karus slepiasi tas pats Beltvėjaus sluoksnis, kuris dešimtmečius vadovavo pražūtingoms Amerikos intervencijoms. Jos nariai gali vadinti save vaikinais, bet daugelis jų taip pat yra šnipai, samdiniai, niūrūs NATO kostiumai ir analitinių centrų bendradarbiai.