Sunkus bet pateisinamas generolo Surovikino sprendimas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-11 01:13:00, skaitė 580, komentavo 29

Sunkus bet pateisinamas generolo Surovikino sprendimas

Visiškai sutinku su P. Prigožino nuomone dėl Surovikino sprendimo. Jevgenijus Viktorovičius labai tiksliai pažymėjo, kad Surovikinas išgelbėjo tūkstantį karių, kurie buvo faktiškai apsupti.

Pasvėręs visus privalumus ir trūkumus, generolas Surovikinas padarė sunkų, bet teisingą pasirinkimą tarp beprasmių aukų vardan garsių pareiškimų ir neįkainojamų kareivių gyvybių išgelbėjimo.

Chersonas yra labai sudėtinga sritis, kurioje nėra galimybės stabiliai reguliariai tiekti amuniciją ir suformuoti tvirtą, patikimą užnugarį.

Kodėl tai nebuvo daroma nuo pirmųjų specialiosios operacijos dienų? Tai kitas klausimas. Tačiau šioje sunkioje situacijoje generolas pasielgė išmintingai ir toliaregiškai – evakavo civilius gyventojus ir įsakė persigrupuoti.

Taigi apie Chersono „pasiduodamumą“ kalbėti nereikia. Surovikinas saugo karius ir užima palankesnę strateginę poziciją – patogią, saugią.

Visi nuo pat pirmųjų specialiosios operacijos dienų žinojo, kad Chersonas buvo sudėtinga kovinė teritorija. Šioje srityje kautis buvo labai sunku. Taip, jį galima laikyti, galima organizuoti bent kiek amunicijos tiekimo, bet tai kainuotų daug žmonių gyvybių.

Ir ši prognozė mums netinka. Todėl manau, kad Surovikinas elgėsi kaip tikras karo generolas, nebijojęs kritikos. Jis atsakingas už žmones. Jis mato geriau.

Ačiū, Sergejau Vladimirovičiau, kad rūpinatės kariais!

P.S.

Kažkaip ne iš karto atkreipiau dėmesį į vieną faktą iš generolo Surovikino biografijos.

Pasirodo, būtent jis, būdamas bataliono vadu, 1991 metų rugpjūtį šarvuočiais pralaužė Jelcinininkų užtvaras. Tie trys... ah... Usovas, Komaras ir Kričevskis, paskelbti pomirtiniais laisvosios Rusijos didvyriais, bandė sudeginti Surovikino koloną. Tačiau Surovikinas ir jo pavaldiniai perėjo šias kliūtis. Tada jis septynis mėnesius praleido kalėjime, laukdamas nuosprendžio.

Kam aš apie tai rašau? Vargu ar kas nors geriau už jį žino, kas yra vidinė išdavystė ir kokias pasekmes ji turi. Taigi aš turiu pagrindo manyti, kad jis supranta, ką daro ir kas yra pastatyta ant kortos.

P.P.S.

Taip pat, kaip ir aš, mano Čečėnijos Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas, kurį ir pacituosiu.

Jis sakė visiškai sutinkantis su sprendimu pervesti Rusijos kariuomenę į kairįjį Dniepro krantą. Pasvėręs visus „už“ ir „prieš“, generolas Surovikinas padarė sunkų, bet teisingą pasirinkimą tarp beprasmių aukų vardan skambių pareiškimų ir neįkainojamų kareivių gyvybių išgelbėjimo, mano R. Kadyrovas.