Sąžinės autoritetas Vėgėlė Lietuvoje bandys suburti tikrą dešinę, jei nieks kitas to nedarys

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/sazines-a... 2022-11-12 04:18:00, skaitė 588, komentavo 4

Sąžinės autoritetas Vėgėlė Lietuvoje bandys suburti tikrą dešinę, jei nieks kitas to nedarys

Aiškėja, kad Lietuvoje labai populiarus teisininkas Ignas Vėgėlė suka į didžiąja politiką, nes nenori nuvilti žmonių.

Apie informuojama TV3.lt publikacijoje „Ignas Vėgėlė atsakė, ar patrauks į politiką: „Negatyvus atsakymas reikštų, kad aš nuviliu labai daug žmonių“.

„Aš esu buvęs mėgėjiškoje politikoje, esu buvęs krikščionis demokratas. Kai Krikščionių Demokratų partija jungėsi su konservatoriais, aš griežtai sakiau, kad to nenoriu, nes manau, kad tai yra neteisingas kelias ir aš daugiau nebebuvau tos partijos narys“, - kalbėjo I. Vėgėlė.

Informuojama, kad „vieni politologai jį vadina antrosios Lietuvos lyderiu, sąžinės autoritetu, o kiti sieja su šeimų maršu“.

Jis atskleidė, kad Lietuvoje nesimato jokios tikros dešinės.

„Dabar, žiūrint į Lietuvos politinį spektrą, neretai politologai įvardina konservatorius, liberalus kaip dešinės pakraipos partijas, bet aš tikros dešinės nematau. Mes esame valdomi kairės. Taip kaip Amerikoje demokratai vykdo kairę politiką, taip Lietuvoje konservatoriai ir liberalai. Aš savęs su šia politika nematau ir sieti negalėčiau“, - teigė I. Vėgėlė.

Teisininkas pranešė, kad su šeimų maršu neturi rimtų kontaktų.

„Su šeimų maršu neturiu jokių rimtų kontaktų. Esu du kartus susitikęs su jų lyderiais. O su dabartinėmis politinėmis partijomis irgi esu susitikinėjęs“, - sakė jis.

Vieninteliu atveju I. Vėgėlė nelįstų į politiką, jei kažkas viską, kas jo manymu reikalinga politiniame lauke, sukurtų be jo.

vegele%20vegele.jpg