Aidas Gedvilas: Kas dangsto Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen?

Autorius: Aidas Gedvilas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-11-14 19:44:00, skaitė 306, komentavo 2

Aidas Gedvilas: Kas dangsto Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen?

Štai jie: D. Šakalienė, A. Matulas, S. Šedbaras, I. Hasse, S. Lingvinienė ir A. Bagdonas.

Šie Etikos komisijai priklausantys Seimo nariai mano, kad Seimo pirmininkei leidžiama nepagrįstai kaltinti Seimo narius SEKSISTIŠKUMU, vadinti CHAMAIS, o racionalią kritiką priskirti TARPUVARTĖS KULTŪRAI. Ir toks leksikonas niekaip nepažeidžia valstybės politiko elgesio principų ar reikalavimų?!

Tik priminsiu, kad raštą Etikos komisijai išsiunčiau dar liepos mėn. Tai štai išaušo ta diena, kai gavau Etikos komisijos atsakymą. Jame teigiama, kad:

„Seimo Pirmininkės įrašas yra labiau apibendrinantis, skirtas visiems Seimo nariams, bei į tai, kad Seimo Pirmininkė turi teisę išdėstyti savo nuomonę dėl Seimo narių elgesio, Komisija priėmė sprendimą tyrimo nepradėti.“

Dovile Šakaliene, perskaitykite raštą dar kartą, nes panašu, kad mano teksto nesuvokėte, o eilinį kartą politizavote procesą Jums palankia kryptimi. Rašte šiaip jau ir nėra parašyta, kad kreipiausi kaip įsižeidęs asmuo su prašymu nubausti V. Čmilytę už ištartus žodžius apie mane... Jūsų žiniai, kreipiausi kaip viso Seimo atstovas gindamas visus narius ir pačią instituciją nuo jos neetiškų išsireiškimų.

P.S. Kadangi šis Seimas neįgalus svarstyti V. Čmilytės-Nielsen su etika prasilenkiančių pasisakymų, tai teks palaukti kitos kadencijos…