"JIEMS" mūsų per daug?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/musu... 2022-11-15 17:10:00, skaitė 259, komentavo 15

Žmonių skaičius Žemėje pasiekė 8 milijardus, antradienį pranešė JT spaudos tarnyba, remdamasi pasaulinės organizacijos skaičiavimais.

„Tai istorinis žmonijos vystymosi etapas“, – sakoma pranešime.

JT duomenimis, prireikė 12 metų, kad pasaulio gyventojų skaičius padidėtų 1 milijardu, o žmonija, pasaulinės organizacijos prognozėmis, iki 2037 metų pasieks 9 milijardus.

Savo ruožtu Jungtinių Tautų gyventojų fondas (UNFPA) plačiai išplatintame pareiškime nurodė, kad „nors iki 2080-ųjų pasaulio gyventojų skaičius ir toliau augs iki 10,4 mlrd., bendras augimo tempas mažėja“. Du trečdaliai pasaulio gyventojų, remiantis UNFPA, gyvena vietovėse, kuriose mažas vaisingumas, o pasaulio gyventojų skaičius daugiausia didėja skurdžiausiose šalyse, ypač Afrikos valstybėse, esančiose į pietus nuo Sacharos dykumos.

UNFPA pažymėjo, kad pasiekus 8 milijardų pasaulio gyventojų ribą, pasaulio bendruomenė turi „ieškoti įrodytų veiksmingų sprendimų, kaip sušvelninti pasauliui kylančius iššūkius ir pasiekti tvaraus vystymosi tikslus“. Tokiems žingsniams įgyvendinti, nurodė fondas, būtina didinti investicijas į atitinkamas gyventojų paramos programas, kad „pasaulis būtų saugesnis, tvaresnis ir įtraukesnis“.

SN inf.