Lietuva išlieka pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuva-i... 2022-11-22 16:38:00, skaitė 261, komentavo 1

Lietuva išlieka pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre

Premjerė Ingrida Šimonytė nuosekliai veda šalį pažangos keliu.

Rusijos karas Ukrainoje pirmaisiais mėnesiais prikaustė viso pasaulio dėmesį. Tačiau Lietuvos balsas pasaulio žiniasklaidoje ir toliau girdimas, ir ne tik Rusijos karo Ukrainoje kontekste. Apie tai skelbia Vyriausybė pranešime visuomenei „Lietuva pasaulio žiniasklaidoje: aktyvi pritraukiant investicijas, dėmesys kultūros kūrėjams“.

Vyriausybės kanceliarijos Vyriausybės komunikacijos departamento Strateginės komunikacijos skyriaus ir šalies institucijų atliktas Lietuvos matomumo vertinimas 13-os tikslinių užsienio šalių žiniasklaidos priemonėse rodo, kad didžiausią reikšmingų naujienų apie Lietuvą srautą paskutinį šių metų ketvirtį sugeneravo pranešimai apie šalies vidaus ir užsienio politiką, ekonomiką ir turizmą.

2022 metų III ketvirtį užsienio šalių žiniasklaidoje užfiksuota daugiau nei 26 tūkst. pranešimų, kuriuose paminėta Lietuva.

Daugiausia šalies paminėjimų užfiksuota Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, mažiausiai – Šiaurės šalių (Danija, Norvegija, Suomija) ir Izraelio žiniasklaidos portaluose.

Užsienio šalių žiniasklaidoje paminėtas ir šalies investicinės aplinkos patrauklumas, startuolių ekosistemos privalumai, šalies patrauklumas turistams.

„Ekonomikos srities aktualijos šį ketvirtį daugiausia prisidėjo prie Lietuvos, kaip inovatyvios ir saugios valstybės, įvaizdžio stiprinimo, skleidė pozityvią žinią apie šalies investicinę aplinką. Srities aktualijos sudarė net 44,52 proc. visų teigiamo tono reikšmingų pranešimų ir 21,4 proc. visų reikšmingų pranešimų apie Lietuvą. Tai rodo, kad mūsų ekonomikos potencialas ir investavimo galimybės šalyje – aktualios temos net ir šių dienų geopolitinių iššūkių kontekste“, - atskleidė Marius Gurskas, Strateginės komunikacijos skyriaus vadovas.

Užsienio žiniasklaidos dėmesį labiausiai pritraukė VšĮ „Investuok Lietuvoje“ proaktyvi komunikacija pristatant investicinę aplinką Lietuvoje, investicijų pritraukimo pasiekimus.

Šalies ekonomikos srities pasiekimais domėjosi Yahoo Finance, vokiečių Die Welt, Euronews ir kiti įtakingi žiniasklaidos šaltiniai. Didžiausio dėmesio sulaukusios temos: šalies investicinė aplinka, programa „Startup Visa Lithuania“, ekonominiai santykiai su Kinija ir Taivanu, Lietuvos mokslininkų pasiekimai ir investicijos į šalies kino pramonę.

Nuosekli VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ komunikacija supažindino užsienio šalių skaitytojus su Lietuvos turizmo potencialu – nuo „city-break“ tipo kelionių galimybių iki Lietuvos gastronomijos. Šalies turizmo aktualijos atspindėtos dideles auditorijas turinčiuose šaltiniuose – Voice of America, Euronews, Forbes, Buisness Insider ir kt.

Kultūros srities naujienos šį ketvirtį pasiekė didžiausią skaitytojų auditoriją užsienio šalių žiniasklaidoje per 2022 m. – pagal reikšmingais pranešimais potencialiai pasiektos auditorijos rodiklį sritis nusileido tik visus metus pirmaujančiai valdymo sričiai ir nuoseklios institucijų komunikacijos palaikomai turizmo sričiai.