Pavyti ir aplenkti Rusiją bei Kiniją

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-22 20:50:00, skaitė 310, komentavo 9

Pavyti ir aplenkti Rusiją bei Kiniją

Pavyti ir aplenkti Rusiją ir Kiniją. Tokią užduotį yra iškėlęs dvęsiantis pasaulio hegemonas.

Kalba eina apie štai ką.

Viceadmirolas Johnny Wolfe'as, JAV karinio jūrų laivyno strateginių sistemų programos direktorius, sakė, kad Pentagonas siekia paspartinti hipergarsinių ginklų kūrimo tempą, nes Kinija ir Rusija tai plėtoja, praneša jankių „žiniasklaidos“ milžinė CNN.

„Dar visai neseniai neturėjome jokios realios priežasties plėtoti šią technologiją ir įdiegti ją į ginklų sistemas. Nereikėjo šito. Dabar taip yra, ir mes jaučiame skubų poreikį pasivyti “, - sakė Wolfe.

Wolfe'as pripažino, kad Kinija ir Rusija sukūrė ginklų, kurių JAV neturi, todėl viceadmirolas šias šalis pavadino Amerikos raidos „varomąją jėga“.

Visų pirma, kaip pažymima kanalo svetainėje, Rusija Okrainoje dislokavo savo hipergarsines raketas „Kinžal“, bene pirmą kartą toks ginklas panaudotas karinėse operacijose. O per bandymus praėjusiais metais Kinijos hipergarsinė raketa apskriejo visą planetą prieš pataikydama į taikinį.

Siekdamas neatsilikti, Gynybos departamentas ketina paspartinti bandymų ir tyrimų tempą. Pentagonas pareikalavo 4,7 milijardo dolerių hipergarsiniams tyrimams kitais finansiniais metais, o šiemet – 3,8 milijardo dolerių.

Anot CNN, JAV kuria daugybę skirtingų hipergarsinių ginklų programų, tačiau daugybė nepavykusių bandymų jau lėmė, kad kai kurios programos nepavyko. JAV oro pajėgos sėkmingai išbandė greitojo reagavimo ginklus, tačiau tai įvyko tik po trijų nesėkmingų bandymų iš eilės.

„Common-Hypersonic Glide Body“ universali valdoma hipergarsinių sklandančių galvučių programa taip pat nepavyko per pirmąjį visos sistemos bandymą. Tačiau Wolfe ragina nebijoti nesėkmės ir nelaikyti „nesėkmės“ gėdingu žodžiu, turint omenyje, kad kalbame apie naujausias technologijas. „Kiekvienas iššūkis – tai galimybė mokytis, nepaisant galutinio rezultato. Manau, kad nesėkmė yra proceso dalis. Kalbant apie pažangias technologijas ir tai, kaip greitai ką nors atiduoti į karių rankas, reikia susitaikyti su tuo, kad teks rizikuoti“, – pridūrė viceadmirolas.

Pasak CNN, JAV armija planuoja priimti ilgo nuotolio hipergarsinius ginklus jau kitais metais. Tomas Karako, Strateginių ir tarptautinių studijų centro priešraketinės gynybos direktorius, sakė, kad JAV išsikėlė tikslą pasivyti Rusiją ir Kiniją. Tačiau jis pažymi, kad Vašingtonas tai daro ne tik todėl, kad Maskva ir Pekinas turi hipergarsines raketas, bet ir dėl savo „ypatingų karinių poreikių“.

„Mums reikia nenuspėjamumo, o ne tik greičio. Balistinės raketos suteiks greitį, tačiau būtent hipergarsiniai sklandytuvai ir reaktyviniai varikliai sujungia greitį su manevringumu “, - pridūrė Karako.

P.S.

Noriu tik priminti, kad susenęs hegemonas jau ne pirmą kartą mėtosi tokiais pareiškimais. Praeitais ir užpraeitais metais būta krūvos tokių pareiškimų. Po kiekvieno tokio pareiškimo yra skiriamas finansavimas. Ir tik tam, kad jis nugultų giluminės valstybės vagišių kišenėse, o pats kuriamas projektas virstų didžiule mėšlo krūva. Su kuo ir sveikinu visus jankių pačiulptukus ir pimpačkiukus.