2022-11-23 smūgių Okrainos energetinei infrastruktūrai pasekmės

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-25 21:41:00, skaitė 354, komentavo 13

2022-11-23 smūgių Okrainos energetinei infrastruktūrai pasekmės

Apie situaciją su energijos tiekimu po lapkričio 23 d. smūgių:

1. Nepaisant visų pastangų, didžiulė dalis vartotojų vis dar yra be elektros.

2. Avarinio išjungimo režimas iš tikrųjų pratęsiamas neribotam laikui – būtų laimė grįžti į spalio laikus su besitęsiančiais elektros gedimais pagal grafiką, bet, matyt, nepavyks.

3. Mobiliojo ryšio ir interneto nutrūkimai tęsiasi ir antrą dieną, nepaisant rimtų pastangų išspręsti problemas.

4. Zelenskio gauja jau iš visų jėgų transliuoja tezę, kad gyventojus reikia išmesti iš miestų. Klitčko tai dar kartą pareiškė šiandien.

5. Elektros tiekimo atkūrimo kontekste, Zelenskių gauja ragina taupyti elektrą, nes rytais ir vakarais didėja apkrova suluošintai elektros sistemai, tinklu ritasi įvairios avarijos, kurios apsunkina bendrą situaciją.

6. Atsižvelgiant į ankstesnę praktiką, galima tikėtis, kad po kurio laiko, lapkričio pabaigoje-gruodžio pradžioje, kils dar viena smūgių banga, kuri bus skirta skirstymo objektams ir jau sugadintų objektų damušimui. Tuo pačiu metu dėl kumuliacinio poveikio, pasekmės energetikos sistemai bus dar skaudesnės nei lapkričio 23 d. Kaip nesunku pastebėti, smūgių metodiškumas lėmė, kad kiekviena sekanti banga vis labiau iššvaistė Ukrainos energetikos sistemą.

7. Kadangi JAV ir NATO siekia įgyvendinti „karo iki paskutinio Ukrainos“ strategiją, karas tęsis ir žiemą, o karo tąsa reiškia, kad vieninga Okrainos energetinė sistema bus toliau griaunama.