Okraina nugalėjo

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-11-26 04:52:00, skaitė 574, komentavo 26

Okraina nugalėjo

Vaidas Žemaitis Lekstutis vakar parodė tamsaus Kijevo vaizdelį. Tik kur-ne-kur languose žiburėliai matosi. Tačiau pažiūrėjus iš aukščiau vaizdelis visai kitoks.

Kad būtų aiškiau pažiūrėkite porą palydovinių nuotraukų darytų, viena daryta vasario 6 dieną prieš specialios operacijos pradžią, kita jau lapkričio 21, šį pirmadienį. 

 Yra skirtumas? Tai tas Kijevas iš vaizdelio, kurį rodė savo įraše Vaidas Lekstutis, dar visai neblogai šviečia apatinėje nuotraukoje kurioje matyti keturios Okrainos sritys. Matot kaip šviečia tamsus Kijevas iš Vaido vaizdelio savo srities fone? Ar galite įsivaizduoti kokia žopa ten kur nuotraukoje tamsu?

O žemiau esančiose nuotraukose jau matyti kaip visa Okraina, “laiminti Okraina” atrodo “nuskurdusios” Rusijos fone. Net tikros nuskurdėlės Moldavija ir Rumunija šviečia geriau.

    

O šitą nuotraukądarytą NASA įdėjo pats didžiausias saloreicho propogandonas Gordon-Gandon. Ten matyti Azovo jūra ir Juodosios jūros gabalėlis beveik niekuo šviesumu nemusileidžiantys Okrainos teritorijai. Reik manyti, kad propogandonas ne pačią prasčiausią nuotrauką parinko.

Dabar suprantate kaip linksma šiuometu gyventi Okrainoje. Linksma rašau visai nenorėdamas pasijuokti ar pasityčioti iš tamsoje sėdinčių ir šalančių chocholų. Jie juk patys rašė, kalbėjo, dalijosi baikėmis kaip linksma Krymo gyventojams, kada banderovcai susprogdino EPL linijas ir nutraukė vandens tiekimą iš Dniepro. 

Kodėl dabar neturėtų būti linksma visiems kitiems kada chocholai sėdi patamsyje be vandens ir šilumos? Juk chocholams linksma kada apšaudomi Donecko gyvenamieji kvartalai, kada ten nėra vandens, elektros ar šilumos. Tai ko dabar liūdėti visiems kada tokia pati sėkmė nuskylo chocholams? 

Klouno Zelios boba prie viso to dar pareiškė, kad “ukrainieąiai yra pasiryžę du ir tris metus taip gyventi dėl narystės JevroSojūze”. Įdomu ar ji pačių chocholų to klausė? 

Šiandien Kijeve dingo duona. net nežinau dabar linksmintis ar juoktis, nes tikrai nežinau kaip elgėsi tokiu atveju chocholai. Nors kaip elgtusi jei taip nutiktų kažkam kitam žinau labai puikiai.

Kokiu reikia būti debilu, kad gyventi prie tokių lentynų du ar tris metus?

Ir kas galėtų nepaneigti, kad tokių neatsiras?