Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 11 26 11:00

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/11/26/ru... 2022-11-27 20:44:00, skaitė 278, komentavo 1

Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 11 26 11:00

Alkas.lt yra rekomenduojamas, rusofašisto Lauryno Ragelskio, internetinis šaltinis

 

Politinis strateginis lygmuo

Visos Ukrainos branduolinės elektrinės po „blackout’o“ buvo vėl prijungtos prie nacionalinės energetikos sistemos. Elektros tiekimas taip pat buvo atnaujintas Černobylio atominėje elektrinėje.

Tačiau jau dabar Ukrainai grasinama nauja, masine raketų ataka. Juodojoje jūroje yra 11 teroristinės valstybės karo laivų, esančių kovinėje parengtyje. Viduržemio jūroje – 9 tokie laivai. Manoma, kad laivai, sparnuotųjų raketų nešėjai gali paleisti maždaug 76 raketų salvę.

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba paragino užsienio bendroves nutraukti lustų, palaikančių GLONASS palydovų sistemą, gamybą ir tiekimą Rusijai.

Šie lustai įgalina Rusijos teroristus siųsti raketas į Ukrainą. Rusijos raketose ir bepiločiuose orlaiviuose yra užsienyje pagamintų mikroschemų, skirtų GLONASS sistemai, kurios paprastai naudojamos civiliniais tikslais, tačiau rusų teroristai jas naudoja Ukrainos griovimui ir genocidui.

Teigiama, kad šiandien GLONASS palaikančias mikroschemas gamina: „Linx Technologies“, „Broadcom“, „Qualcomm“, „Telit“, „Maxim Integrated“, „TRIMBLE“, „Cavli Wireless“ (visos JAV); „u-blox AG“ ir „STMicroelectronics“ (abi Šveicarija); „Sierra Wireless“ ir „NovAtel“ (Kanada); „Septentrio“ (Belgija) ir „Antenova“ (Jungtinė Karalystė).

Mikroschemos naudojamos bepiločiams orlaiviams“Orlan-10“ ir „Shahed-136“, daugkartinio paleidimo raketų sistemooms „Tornado-S“ ir „Smerch“, raketose „Iskander“, „Kalibr“ ir „Dagger“, taip pat X-101, X-555, X-38, X-59MK ir X-31 aviacinėse bombose. Pažymima, kad Rusija įsigyja mikroschemas per fiktyvias bendroves ir platintojus. Ukrainos žvalgybos teigimu, neturėdami užsienyje pagamintų lustų, rusai turėtų kurti savo mikroelektroniką nuo nulio.

Ukraina prašo nustoti gaminti šio tipo lustus, kad Rusija negalėtų jų įsigyti ir nelegaliais būdais.

Tarptautinė sankcijų Rusijai darbo grupė, kuriai vadovauja Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas ir Frymano Spolio (Freemano-Spoglio) tarptautinių studijų instituto direktorius, ambasadorius Maikls Makfolas (Michael McFaul), parengė dokumentą „Sankcijų veiksmingumo didinimo priemonės“, kuriame skelbiama, kad Rusijos kariuomenės ginkluotėje naudojami JAV, Nyderlandų, Vokietijos, Šveicarijos, Japonijos, Kinijos ir Taivano gamybos technologiniai komponentai.

Pavyzdžiui, dronų kamikadzių „Shahed-136“ dalys perkamos iš daugiau kaip 30-ties Europos ir JAV bendrovių.

Atkreiptinas dėmesys, kad dauguma komponentų buvo tiekiama iki plataus masto karo veiksmų, o lustai dabar naudojami raketų valdymui buvo perkami civiliniams tikslams.

Vakar įvyko pasaulio teroristo Nr. 1 ir karių – teroristų motinų susitikimas. Išplatintas video, kuriame viena žuvusio Rusijos kario „motina“, rodydama sūnaus portretą, cituoja paskutinę sūnaus kovą ir jo žodžius prieš žūtį: „Broliai – pirmyn. Eikim kapot ukropų“.

Štai tokios oficialios teroristinės šalies vadovų ir piliečių diskusijos. Antra vertus, laisvosios Rusijos „Vasario rytas“ žurnalistų tyrimo duomenimis, visos „mamos“ yra suvarytos vienaip ar kitaip dirbančios FSB Rusijos pilietės, jų giminaitės, viena tarybos deputatė, arba „artistės“, perrengtos ir susodintos su išmoktais tekstukais.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad aljanso durys Ukrainai yra atviros, tačiau dabar pagrindinė užduotis – padėti Kijevui atremti Rusijos invaziją ir neleisti Putinui laimėti.

„Dabar, žinoma, svarbiausia ir neatidėliotina užduotis ir dėmesys yra remti Ukrainą, užtikrinti, kad sąjungininkai teiktų karinę pagalbą, ir užtikrinti, kad prezidentas Putinas Ukrainoje nenugalėtų, o Ukraina laimėtų kaip suvereni nepriklausoma valstybė“, – sakė Stoltenbergas.

Negalime nutylėti. Ir vėl lipama ant tų pačių grėblių savo neaiškia, dviprasmiška, suvelta komunikacija. Aljansas Stoltenbergo balsu sako štai ką: mes siekiame, kad Ukraina liktų suvereni valstybė, o Rusija nepralaimėjusi.

Tokia komunikacija rodo tai, kad reikšmingų politinių sprendimų priėmimas bus atidėliojamas, todėl ir Ukrainai, ir Vakarams šio agresyvaus karo kaina visomis prasmėmis tik didės. Veržkitės diržus, ponios ir ponai, kruasanai bus kepami iš ruginių miltų be gourmet priedų, o Ukrainos ligoninėse vis dažniau bus operuojama pasišviečiant balanomis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė Vakarų sąjungininkams, kad Rusija naudoja žiemą kaip ginklą. Raketų smūgiai prieš svarbiausią Ukrainos infrastruktūrą paliko didžiąją šalies dalį be šilumos ir vandens.

ES nuogąstauja, kad temperatūros kritimas ir šildymo trūkumas privers daugelį žmonių palikti savo namus ir migruoti į Europą ieškoti saugumo.

Priminsime, jog nuo vasario mėnesio daugiau kaip 11 mln. ukrainiečių pabėgo ir atvyko į ES valstybes nares.

Lenkijos prezidentas Andžejus Duda teigia, kad Vokietija pati turi nuspręsti, kur dislokuoti priešlėktuvinės gynybos įrenginius „Patriot“, ir pridūrė, kad Lenkijos saugumui būtų geriau, jei jie būtų Ukrainos teritorijoje, netoli sienos.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Analena Berbok (Annalena Baerbock) sveikina pastangas šalies parlamente paskelbti Holodomorą – milijonų ukrainiečių mirtį nuo bado 1932-33 m. – genocidu.

Vokietijos centro kairiųjų koalicijos ir opozicinių konservatorių deputatų parengtas tekstas yra „įspėjimas“ Rusijai, nes Ukrainai šią žiemą dėl Maskvos invazijos gresia potenciali bado krizė. Politikai planuoja balsuoti dėl rezoliucijos kitą savaitę, po Ukrainos bado aukų atminimo dienos, kuri kasmet minima paskutinį lapkričio šeštadienį.

Rusija šią datą gali pažymėti dar vienu masinio teroro aktu.

Mes labai džiaugiamės, kad revizionistinė teroristinės Rusijos politika vis dažniau susilaukia bent jau politinio atsako. Viliamės, kad pagaliau bus sugrįžta prie komunizmo nusikaltimų žmoniškumui, genocido, kitų karo nusikaltimų, o komunizmo ideologija prilyginta fašistiniam nacizmui.

Būtų gražu ir teisinga, jei istorijos revizija pasivytų ir kailius išvertusius mūsų šalies prisitaikėlius, kurie išvengė liustracijos įstatymo ir šiandien vaidina uolius NATO, Vakarų vertybių bei dešiniosios politikos puoselėtojus.

Ukraina šiandien mini Holodomorą, kurį 1932-1933 m. organizavo Josifas Sralinas. Ukrainiečių tautos genocido aktą sovietų valdžia suplanavo siekdama sunaikinti ukrainiečių tautą kaip politinį, etninį ir socialinį darinį. Kiekvieną minutę Ukrainoje nuo bado mirė 17 žmonių, kiekvieną valandą – 1000 žmonių, kiekvieną dieną – 25 000 žmonių… Remiantis demografiniais tyrimais, aukų skaičius Ukrainoje galėjo siekti 7 milijonus. Sukrečiantys skaičiai vis dar yra tyrimų objektas.

Badą sovietų valdžios institucijos laikė pigia ir efektyvia priemonė (priešingai nei deportacijas ir sušaudymus) naikinti tuos, kurie buvo laikomi „kontrrevoliucionieriais, veltėdžiais ir vagimis“. Tai buvo sąmoningas ir tikslingas teroras, kuriuo siekta užgniaužti ukrainiečių pasipriešinimą komunistiniam režimui.

Sovietai turėjo dideles grūdų atsargas ir eksportavo žemės ūkio produkciją, neigdami badą Ukrainoje. Taip, kaip dabar neigia miestų griovimą ir civilių žudynes Ukrainoje. Šiandien teroristinė Rusija ir jos diktatorius tęsia Sralino vykdytą Ukrainos genocido politiką.

Holodomoro aukų minėjimas šiandien, 16 val. Kijevo laiku. Uždekime žvakutę aukų atminimui.

Romos popiežius Pranciškus parašė laišką Ukrainos žmonėms, kuriame išreiškia savo liūdesį ir artumą „kilniems ir nukankintiems“. Popiežius Pranciškus rašo su meile tėvo, liūdinčio kartu su savo vaikais, su skausmu ganytojo, matančio žmones, sužeistus „sunaikinimo ir skausmo, bado, troškulio ir šalčio“.

Popiežius Ukrainos žmonėms perduoda artumą, prašydamas neprarasti drąsos sunkumų ir išbandymų metu, ir išreiškia savo „susižavėjimą“, nes kaip jau parodė istorija, jie yra „stipri tauta, tauta, kuri kenčia ir meldžiasi, verkia ir kovoja, priešinasi ir tikisi: kilni ir kankinių tauta“.

Pranciškus kreipiasi į mamas: „sukandusios lūpas, jūs tyliai, oriai ir ryžtingai einate pirmyn, kad galėtumėte pasiaukoti dėl savo vaikų“ ir į suaugusiuosius, „kurie visais būdais stengiasi apsaugoti savo artimuosius. Ir į pagyvenusius žmones, „kurie vietoj ramaus saulėlydžio buvo įmesti į tamsią karo naktį“. Moterims jis rašo: „Jūs patyrėte smurtą ir savo širdyse nešiojate didelę naštą“.

Operacinis lygmuo

Be esminių pakitimų.

Putinas džiaugiasi, kad Rusijos „specialiosios karinės operacijos metu“ pramonės objektai dirba visu pajėgumu, kas neva suteiks „unikalų postūmį pramonei bei išskirtinį postūmį aukštųjų technologijų pramonės plėtrai“.

Driskių vadas postringauja apie kažkokias aukštas technologijas, bet jos visos buvo pavogtos iš Vakarų praeitame šimtmetyje. Du dalykai, kurie tikrai sukurti Rusijos inžinerijos genijų yra vatuvkė ir balalaika. Net vodka, kurios išradimą savinasi rusai, pirmą kartą paminėta Lenkijos dokumentuose XV a., buvo pavogta ir atvežta į Rusiją kaip vaistas šimtmečiu vėliau.

Putinas taip pat pareiškė, kad Rusija kariauja ne su ukrainiečiais, o su tais, kurie jiems moka. Jais naudojamasi kaip patrankų mėsa. „Visi esame mirtingi, visi esame pavaldūs Dievui ir vieną dieną mirsime. Klausimas, kaip mes gyvenome. Kai kurie gyvena ar negyvena, neaišku. Ir kaip jie išsivaduoja nuo degtinės ar ko nors kito. <…> Tarp pareigūnų yra tokių, kurie su karių šeimomis elgiasi šaltai. Mūsų užduotis – atsikratyti tokiais žmonėmis“.

Šiuose teroristo kliedesiuose yra aiški viena žinutė: Rusijoje gyvena milijonai alkoholikų, nevykėlių, bedarbių, kriminalinių elementų, kurie niekam nereikalingi, o be to, vis tiek mirs. Tad tegu miršta kare su Ukraina.

Centriniuose Rusijos propagandiniuose TV kanaluose į šoną pastumti Solovjovas, Skabejeva ir kiti, neįtikinamai pliurpiantys, kad Rusijos armija tuoj pergalingai žygiuos per Europą. Eterį užpildė burtininkai, chiromantai ir kiti varažytojai, aiškinantys, kada ir kaip baigsis karas.

Žinoma, visi kaip vienas sako, kad laimės Rusija, o Zelenskis – paskutinis Ukrainos prezidentas. Tokį tekstą „raganoms“ įteikė FSB Krylovo vardo pasakų kūrimo departamentas.

Taktinis lygmuo

Teroristų kariauna persigrupuoja, stiprindama ordos grupuotes Limano, Avdijevkos ir Novopavlovsko kryptimis.

Pastarąją parą į Ukrainos teritoriją paleista 11 raketų, suduoti 7 smūgiai iš oro ir atlikta daugiau kaip 50 apšaudymų iš reaktyvinių ugnies sistemų.

Nuo apšaudymų kenčia išvaduotas Chersonas. Vakar jame žuvo 15 civilių, 35 buvo sužeisti, tarp jų – vaikas. Mieste užfiksuoti 78 pataikymai.

Pranešama, kad Rusija niekaip neišsprendžia mobilizuotų karių materialinio ir techninio aprūpinimo klausimo. Socialiniuose tinkluose gyventojai raginami vežti šiltus drabužius, miegmaišius ir kitus daiktus, kurie reikalingi kariams lauko sąlygomis. Gyventojų parama mažėja.

Per praėjusią parą Ukrainos karo aviacija sudavė 14 smūgių į priešo personalo, ginkluotės ir karinės technikos rajonus, 4 smūgius į okupanto priešlėktuvinių ir raketinių kompleksų pozicijas.

Raketinės kariuomenės ir artilerijos kariai per šią parą smogė priešo valdymo punktui, 5 personalo sutelkimo vietoms, taip pat 2 kitiems svarbiems teroristų objektams.

Nuotrauka: bolševikai konfiskuoja grūdus iš valstiečių Novokrasnėje, Ukrainoje, 1932 m. per holodomorą.

 

Dėkojame mūsų skaitytojams ir sekėjams bei rėmėjams. Tik Jūsų, mielieji, dėka, esame nepriklausomi ir galime sakyti tai, ką iš tiesų galvojame. Juridinius asmenis kviečiame sudaryti paramos sutartis (be jokių įsipareigojimų). Atskirai sakome ačiū: UAB „RCS LT“, Silvijai T. ir Lietuvos aludarių gildijai. 2022 10 01 – 12 31 kasdienės apžvalgos yra projekto „Aštuonkojis“ dalis.

Projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Visuomenės informacinio saugumo agentūra, sąskaitos Nr. LT447300010172065624