Ramūnas Karbauskis: Dabartiniam Klaipėdos merui tikrai nėra dėl ko pergyventi

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-11-27 23:19:00, skaitė 254, komentavo 5

Ramūnas Karbauskis: Dabartiniam Klaipėdos merui tikrai nėra dėl ko pergyventi

V. Grubliausko širdies balsas nebeprieštarauja jo naujai pasirinktos partijos vertybėms, nes socialdemokratų, kaip atskirą politinę liniją turėjusios politinės partijos, jau nebeliko. Tai, ko nebuvo galima įsivaizduoti prieš 10-15 metų, tapo realybe šiandien. Liberalios pažiūros tapo socialdemokratų partijos vertybine linija.

Liberalios pažiūros išreiškiamos jų balsais Seime tiek dėl partnerystės įstatymo, tiek dėl narkotikų dekriminalizavimo, kuomet prieš porą dienų socialdemokratai Teisės ir teisėtvarkos komitete lėmė, jog įstatymas dėl narkotikų dekriminalizavimo vėl sugrįžtų į Seimo posėdžių salę. 

Socialdemokratų pirmininkė V. Blinkevičiūtė taip pat nedviprasmiškai pasisako dėl liberalų proteguojamos Stambulo konvencijos. Jos manymu, Lietuvoje ši konvencija turi būti ratifikuojama. Iš socialdemokratų liko tik pavadinimas, todėl suprantama, kad vis dar nostalgiją jaučiantys A.M.Brazausko laikų socialdemokratams, jau nusivylė šiandienos LSDP.

Istorinis paradoksas tame, kad dvi partijos, turėjusios visiškai skirtingas ideologijas – konservatorių ir socialdemokratų – tapo vienos krypties, t.y. liberalių vertybių atstovėmis.

Jos dar bandys apgaudinėti buvusius savo rinkėjus, jog yra oponuojančios viena kitai, bet tik laiko klausimas, kada jos taps neatskiriamos. Tad šiandien liberalūs rinkėjai turi labai didelį pasirinkimą – Laisvės partija, Liberalų sąjūdis, konservatoriai, socialdemokratai, S.Skvernelio demokratai…

Klaipėdos gyventojams teks susitaikyti, kad jų liberalus meras rinkosi iš vertybiškai artimų partijų ir tapo socialdemokratų, o ne Laisvės partijos kandidatu būsimuose savivaldybių rinkimuose, ir kad jis tokiu sprendimu dar kartą patvirtino akivaizdų dalyką – jokio vertybinio skirtumo tarp šių partijų nebeliko.