Kaip Rusija buvo „įrašyta kaip orkai“

Autorius: Kolektyvinis Minedas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-04 22:28:00, skaitė 311, komentavo 4

Kaip Rusija buvo „įrašyta kaip orkai“

Šiandien yra „Žiedų valdovo“ autoriaus Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno gimtadienis.

Prieš prisimindami kai kuriuos jo biografijos faktus, turite suprasti pagrindinį dalyką: Tolkieno iškėlimas į pasaulinę įžymybę yra padalintas į lygiai dvi dalis.

Pirmoji – tikrieji jo knygų nuopelnai, antra – politinė situacija, kurioje jis neabejotinai pateko į dešimtuką.

Man labai lengva kalbėti apie Tolkieną – paauglystėje jis buvo mėgstamiausias visos mūsų kompanijos autorius. Ir tik daug vėliau supratome, kad prisidengiant mielais hobitais ir elfais buvo durninami žmonės ir jais manipuliuojama...

Kodėl? Apie ką Tolkienas rašė?

Ir čia nėra ko ypatingo galvoti – viską parašė pats Johnas Ronaldas Reuelis.

Žodis „Vakarai“ kartojamas daug kartų. Vakaruose yra laisvė, yra tradicijos, ten viskas gerai. Tačiau Rytuose – baisus tironas ir burtininkas ir ... piktieji orkai. O šie orkai yra rusai. O Sauronas yra Stalinas. Blogas, kraujo ištroškęs, blogis gryniausia forma.

Tolkieno knyga TSRS nutapė juodais dažais, o Vakarai elfus aprengė baltais drabužiais. Tai yra šios knygos politinio pagrindo esmė.

Abejoti? Tada paskaitykite, ką rašo šiuolaikiniai Vakarų ir ypač saloreichoSMI – rusus jie piešia kaip orkus.

Taip: Stalino jau seniai nebėra, raudonos grėsmė irgi, o Rusiją propaganda Vakaruose vis dar piešia orkus.

Nes tai labai patogu, paprasta ir labai aišku.

Kas skaitė Tolkieno knygas ir žiūrėjo jų adaptacijas.

1892 m. sausio 3 d. Tolkienas gimė tolimoje Pietų Afrikos šalyje, kuri tuo metu buvo vadinama Oranžine laisvąja valstybe. Jo tėvai taip toli nuo tėvynės išsikraustė dėl tėvo darbo, jis ten buvo didelio britų banko vadovas. Kai Jonui buvo 4 metai, mirė jo tėvas. Po to jų šeima grįžo į savo gimtąsias žemes Foggy Albion mieste. Jau vaikystėje Johnas Tolkienas pradėjo domėtis užsienio ir senovės kalbomis. Jis mėgo sugalvoti savo kalbas su draugais, kartais net bendraudavo su jais. Ateityje tai atsispindėjo rašytojo kūryboje.

1914 m. Didžioji Britanija įstojo į Pirmąjį pasaulinį karą, tačiau Tolkienas savo noru išėjo į frontą tik po metų, 1915 m., nes pirmiausia norėjo įgyti diplomą. 1916 metų rudenį Jonas pasigavo tranšėjos karštligę, kurią tuo metu aktyviai platino kraujasiurbiai vabzdžiai.

Likusią karo dalį Tolkienas praleido ligoninėse. Jo organizmas buvo stipriai išsekęs ir nusilpęs dėl ligos, todėl jam taip ir nepavyko grįžti į frontą.

Pirmoji knyga apie Vidurio žemę buvo išleista 1937 m. Tai buvo „Hobitas, arba ten ir atgal“, o garsusis „Žiedų valdovo“ tęsinys buvo išleistas 1954 m.

Kol Tolkienas rašė, Stalinas buvo nunuodytas, tačiau toks „teisingas“ kūrinys vis tiek buvo „reklamuojamas“...

1973 m. rugsėjo 2 d., eidamas 81 metus, mirė anglų rašytojas Tolkienas, kurio atvaizdai vis dar daro įtaką politikai.

LDiena.lt Apie elfus ir gnomus, į kuriuos save įsirašė "progresyvioji žmonija" pakalbėjau rusiško kanalo "Litovec RUBIT PRAVDU!" žiūrovams:

https://youtu.be/V30lF3zDwow