Zelenskis: rusai turi pralaimėti

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-07 15:29:00, skaitė 390, komentavo 14

Zelenskis: rusai turi pralaimėti

„Rašizmas“ turi pralaimėti, o Ukraina kartu su savo partneriais kiekvieną dieną artina nuosprendį Rusijos teroristams, vakariniame vaizdo kreipimesi sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

"Taigi, nuo šiol Ukraina turi daugiau oro gynybos, daugiau šarvuočių, pirmą kartą – vakarietiškų tankų, daugiau pabūklų ir sviedinių, daugiau energijos ir politinių galimybių. Ir visa tai reiškia didesnę ukrainiečių ir visų europiečių apsaugą nuo bet kokių Rusijos teroro apraiškų“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Zelenskis pabrėžė, kad „rašizmas turi pralaimėti šį karą“, o taika kasdien artėja.

"Žemėje, danguje, jūroje, energetikoje, ekonomikoje, politikoje, o galų gale - tarptautinio tribunolo teisiamųjų suole dėl šios agresijos prieš Ukrainą. Kiekvieną dieną atpildas teoristas artėja. Kiekviena diena taika vis arčiau“, – pabrėžė Zelenskis.

Kaip pranešė UNIAN, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas atnaujino informaciją apie bendrus Rusijos kovinius nuostolius per plataus masto karą prieš mūsų šalį. Taigi sausio 6-osios ryto duomenimis rusai jau neteko 110 250 karių, iš kurių 530 buvo likviduoti paskutinę parą.

Visų pirma Generalinis štabas nurodė, kad mažiausiai 100 įsibrovėlių buvo sužeisti per sausio 5 d. išpuolį okupantų dislokavimo punkte Havrylivka Drugos kaime, Chersono srityje. Informacija apie likviduotus tikslinama.

Tuo tarpu Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podolyak pažymėjo, kad Rusija neteko 300 000 karių, žuvusių ir sužeistų per karą prieš Ukrainą. Tačiau valstybės agresorės valdžiai nerūpi, kiek okupantų bus pašalinta.