Prancūzijos prezidentas aplenkė JAV, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos vadovus – siunčia Ukrainai tankus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pran... 2023-01-07 21:57:00, skaitė 256, komentavo 12

Prancūzijos prezidentas aplenkė JAV, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos vadovus – siunčia Ukrainai tankus

Nusprendęs į Ukrainą siųsti ratinius tankus AMX-10 RC, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas peržengė raudonąsias linijas, sulaužė karinį tabu ir tapo pirmuoju Vakarų lyderiu, žengusiu tokį žingsnį. Tokią nuomonę penktadienį pareiškė „The Daily Telegraph“.

Straipsnyje rašoma, kad Prancūzijos prezidentas aplenkė JAV, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos vadovus, kurie kol kas nepranešė apie pasiryžimą tiekti Ukrainai šarvuočius. Jis taip pat ėmėsi iniciatyvos padėti Kijevui, kuris, anot leidinio, anksčiau priklausė Londonui.

Remdamasis E. Macrono naujametiniu kreipiniu, kuriuo jis pažadėjo padėti Ukrainai laimėti, „The Daily Telegraph“ daro išvadą, kad Prancūzijos prezidento retorika iš esmės pasikeitė. Laikraštis teigia, kad taip yra dėl to, kad Prancūzijos prezidentas tariamai nebemano, kad įmanoma derėtis su Rusija.

Kalbėdamas apie britų poziciją, leidinys primena, kad Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunak pažadėjo, jog Londono finansinė parama Kijevui šiemet „bus panaši į 2,3 mlrd. svarų (2,8 mlrd. USD) 2022 m. Visų pirma, Londonas išsiuntė daugiau nei 10 tūkstančių NLAW prieštankinių raketų sistemų, daugiau nei 200 šarvuočių, M270 daugkartinių raketų sistemų ir Brimstone tiksliųjų raketų. Be to, britų instruktoriai jau apmokė daugiau nei 7000 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių per mokymo kursus. Tačiau straipsnyje atkreipiamas dėmesys į tai, kad Sunakas taip pat nurodė vyriausybei atlikti Ukrainai teikiamos karinės pagalbos auditą.

SN inf.