Lietuvoje naujai kylanti karinė infrastruktūra – stiprus atgrasymo signalas Kremliui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvoje... 2023-01-08 19:01:00, skaitė 425, komentavo 6

Lietuvoje naujai kylanti karinė infrastruktūra – stiprus atgrasymo signalas Kremliui

Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas apsilankė šiuo metu statomame Pajūrio kariniame miestelyje Šilalės rajone ir apžiūrėjo naujai kylančią Lietuvos kariuomenės infrastruktūrą.

Pasak ministro, darbai vykdomi greičiau nei buvo planuota.

„Naujajame kariniame miestelyje jau yra didžiosios dalies pastatų konstruktyvas. Netrukus galėsime džiaugtis tuo, ką sukūrėme, ir su pasididžiavimu parodyti tai savo sąjungininkams. Mūsų kariai naujuose kariniuose miesteliuose turės puikias sąlygas tarnauti ir treniruotis, o tai reikšmingai prisidės prie nacionalinio saugumo didinimo“, - pasakė A. Anušauskas.

Pėstininkų brigados „Žemaitija“ brg. gen. Motiejaus Pečiuliono artilerijos batalionui statomo karinio miestelio Pajūryje numatomas plotas – 9,47 ha. Statybas planuojama pabaigti per šiuos metus. Šalia modulinės stovyklos kyla administracinės ir specialiosios paskirties pastatai: kareivinės, valgykla, štabas, medicinos punktas ir kt. Taip pat suplanuota sporto patalpų ir aikščių. Miestelyje statoma ir techninės paskirties pastatų: sandėlių, garažų, degalinė, plovykla, pastogė technikai. Įrengiamos ir rikiuotės bei technikos aikštės, automobilių parkavimo vietos.

Stiprinant nacionalinį saugumą ir atgrasymo politiką, Krašto apsaugos ministerija plečia kariuomenės infrastruktūrą ir Lietuvoje tokių naujų karinių miestelių šiuo metu stato tris – kiti du kariniai miesteliai kyla Šiauliuose ir Vilniaus rajone, Rokantiškėse.