Zelenskis rašo McCarthy Twitter, kad Ukraina "tikisi jūsų tolesnės paramos ir tolesnės JAV pagalbos"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-08 20:41:00, skaitė 344, komentavo 1

Zelenskis rašo McCarthy Twitter, kad Ukraina

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasveikino respublikonų politiką Keviną McCarthy tapus Atstovų Rūmų pirmininku ir pasakė jam Twitter paskyroje, kad Ukraina tikisi jo "tolesnės paramos" ir didesnės JAV pagalbos.

Congratulations to @GOPLeader on his election as the Speaker of USA House of Representatives. U.S. support in all fields has been vital for Ukraine’s success on the battlefield. We’re counting on your continued support and further U.S. assistance to bring our common victory closer.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) January 7, 2023

"Sveikinu [Keviną McCarthy] išrinkus jį [Jungtinių Valstijų] Atstovų Rūmų pirmininku", - socialiniame tinkle parašė V. Zelenskis.

4LFJJYW_063_1454746574_jpg.jpg

"JAV parama visose srityse buvo gyvybiškai svarbi [Ukrainos] sėkmei mūšio lauke. Tikimės jūsų nuolatinės paramos ir tolesnės JAV pagalbos, kad priartėtume prie mūsų bendros pergalės", - pridūrė jis.

McCarthy buvo išrinktas Atstovų Rūmų pirmininku, pakeisdamas 82 metų veteranę Demokratų partijos politikę Nancy Pelosi, po varginančių 15 balsavimų - tokių varžybų, kokių nebuvo jau 163 metus - nes "America First" tipo respublikonų frakcija, pavadinta "Talibano 20", atsisakė jį paremti ir bandė užsitikrinti garantijas tokiais klausimais kaip sienų apsauga ir tai, kaip ir kada pateikiami įstatymų projektai.

Ukrainos klausimu M. McCarthy buvo šiek tiek mažiau aršus nei respublikonų lyderis Senate Mitchas McConnellas, kuris prieš pat Kalėdas prieštaringai teigė, kad "[p]aslauga ukrainiečiams nugalėti rusus, daugumos respublikonų nuomone, šiuo metu yra svarbiausias Jungtinių Valstijų prioritetas", nepaisant šalyje tebesitęsiančių sienų ir infliacijos krizių.

Twitter Embed

Spalio mėnesį McCarthy teigė, kad žmonės "neketina išrašyti tuščio čekio Ukrainai", jei ji išgyvena recesiją.

photo_2023-01-07_18-14-40.jpg

Pasak kongresmeno Thomaso Massie'o, Ukraina iš Amerikos mokesčių mokėtojų jau gavo apie 100 mlrd. dolerių - tai prilygsta "daugiau kaip 200 mln. dolerių [2022 m.] iš kiekvienos Kongreso apygardos".

Visai neseniai Džo Baideno (Joe Biden) administracija paskelbė, kad Ukrainai bus siunčiamos M2 "Bradley" kovos mašinos (BFV) - nors V. Zelenskis skundėsi, kad nėra "jokios racionalios priežasties", kodėl jam "iki šiol netiekiami" sunkesni vakarietiški tankai, pavyzdžiui, amerikietiški "M1 Abrams" ar vokiški "Leopard 2".

Šaltinis: 

https://www.breitbart.com/europe/2023/01/07/zelensky-tells-mccarthy-ukraine-counting-your-continued-support-further-u-s-assistance/

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1611607679008481285