Lietuvos žmonių ryžtas remti Ukrainą neturi precedento ir žavi visą pasaulį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2023-01-12 17:59:00, skaitė 359, komentavo 8

Lietuvos žmonių ryžtas remti Ukrainą neturi precedento ir žavi visą pasaulį

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda Lvove susitiko su Ukrainos prezidentu Vladimiru Zelenskiu.

G. Nausėda pažadėjo, kad Lietuva tęs nenutrūkstamą karinę, ekonominę ir humanitarinę paramą nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai.

Pasak valstybės lyderio, „svarbiausi prioritetai šiuo metu yra karinė įranga ir amunicija, padedanti ukrainiečiams siekti pergalių mūšiuose, ir pagalba atkuriant kritinę energetikos infrastruktūrą, į kurią šiuo metu nutaikyti Rusijos raketų smūgiai“.

G. Nausėda informavo V. Zelenskį, kad „jau artimiausiu metu Ukrainą pasieks artimojo nuotolio zenitinės patrankos L70 ir amunicija“.

Atskleidžiama, jog „Valstybės gynimo taryba patvirtino, kad bus tęsiamas karinės paramos teikimas Ukrainai, pasitelkiant Lietuvos gynybos pramonės įmones, taip pat bus finansiškai prisidedama prie tarptautinių iniciatyvų ir fondų, skirtų ginkluotės pirkimui Ukrainai“.

V. Zelenskis sužinojo, kad „tam Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos biudžete taip pat jau yra numatyta 40 mln. eurų“.

„Lietuvos žmonių ryžtas remti Ukrainą neturi precedento. 95 proc. šalies gyventojų pasisako už humanitarinę pagalbą, 70 proc. jų aukojo Ukrainai pinigų ir daiktų. Lietuvos valstybė per 2022 m. Ukrainai suteikė paramos už 660 mln. eurų, iš jų už 240 mln. – karinės pagalbos. Lietuva tęs šią pagalbą iki pergalės“, - įspūdingus statistinius duomenis pateikė G. Nausėda.

Jis pabrėžė ir pagalbos, kurią priimdami nuo karo bėgančius Ukrainos žmones teikia Lietuvos gyventojai, svarbą.

„Visi kartu siekiame, kad ukrainiečiai Lietuvoje jaustųsi ne karo pabėgėliais, o laukiamais svečiais“, - pasakė G. Nausėda.