Greta Thunberg ir kiti aktyvistai perbėgo per lauką

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-17 22:41:00, skaitė 336, komentavo 9

Greta Thunberg ir kiti aktyvistai perbėgo per lauką

Totalitariniai režimai ir toliau engia laisvus žmones.

Švedijos aktyvistę Gretą Thunberg sekmadienį išvežė policija kartu su kitais demonstrantais, protestuojančiais prieš Vokietijoje esančio Liutzerato kaimo sunaikinimą siekiant išplėsti anglies kasyklą.

Thunberg nepakluso policijos nurodymui palikti teritoriją, dėl ko policija ją fiziškai išlydėjo, rašo Bild.de.

Sekmadienį Thunbergas buvo tarp aktyvistų, kurie vis dar buvo toje vietoje, praneša agentūra. Klimato aktyvistai jau daugiau nei dvejus metus gyvena kaip skvoteriai (užimdami tuščius namus) kaime Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, protestuodami prieš jo griovimą siekiant išplėsti Garzveilerio anglies kasyklą.

Greta Thunberg prisijungė prie jų šeštadienį, per didelį mitingą laukuose netoli Liutzerato sakydama, kad Vokietijos vyriausybės kompromisinis susitarimas su anglies kasyklos savininku yra „gėdingas“.

Sekmadienį per iškeldinimą netikėtai pasirodė aktyvistė Greta Thunberg – vėl.

Teigiama, kad ji dalyvavo spontaniškoje demonstracijoje, dainavo ir šoko kartu su kitais aktyvistais. Nuotraukose taip pat matyti, kaip ji juokiasi sėdėdama ant žemės kauburėlio. Anot BILD, Greta nepakluso policijos nurodymui palikti piliakalnį. Tada du policininkai sugriebė Gretą už rankų ir nusivedė.

Greta Thunberg ir kiti aktyvistai perbėgo per lauką, kur taip pat budėjo raitosios policijos būrys. Maždaug po pusvalandžio Greta Thunberg vis dar stovėjo aikštėje su dešimčia žmonių.

Apie 17:10 Thunberg galiausiai pasitraukė iš vietos ir pėsčiomis pasiekė netoliese esantį Keijenberg kaimą.

Pasak policijos, devyni aktyvistai buvo nuvežti į ligoninę. Daugiau nei 70 policijos pareigūnų buvo sužeista per demonstrantų išvalymo operaciją, rašo „Bild“.

Pasak policijos, visi užimti pastatai, nameliai ir nameliai medžiuose Lutzerate buvo išvalyti. Po pietų jie sakė, kad tik du aktyvistai, kurie išsilaikė tunelyje po kaimu, vis dar yra vietoje.

Iš viso iki šiol išvalytos 35 „medinės konstrukcijos“ iš beveik 30 medinių konstrukcijų, pranešė policija. Iš Liutzerato buvo išvežta beveik 300 žmonių, įvyko keturi pasipriešinimo aktai. Nuo iškeldinimo pradžios buvo pradėti 154 tyrimai.

Ironiška, kad visa tai vyksta Vokietijoje, kur valdžioje yra žalieji.

Bet dabar dėl visko kalta Greta Thunberg.