Buvęs baiminasi, kad po Putino kritimo ateis dar baisesnis žmogus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/buves-bai... 2023-01-20 16:27:00, skaitė 474, komentavo 8

Buvęs baiminasi, kad po Putino kritimo ateis dar baisesnis žmogus

Buvęs Valstybės saugumo komiteto (VSK, rus. KGB) papulkininkis (baigęs VSK akademiją Maskvoje), buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) kontržvalgybos vadovas, aktyvus Landsbergių bendruomenės atstovas Kastytis Braziulis, visuomeniniuose tinkluose besidalinantis savo analizėmis, neslepia nusivylimo.

„Džiaugiuosi, kad europarlamentas balsų dauguma priėmė rezoliuciją, kuria siūlo sukurti specialų tarptautinį tribunolą Rusijos ir Baltarusijos politikams, valdininkams, verslininkams, propagandonams ir karininkams teisti. 472 balsai už, 19 prieš, 33 susilaikė. Visa širdimi noriu, kad karo nusikaltėliai būtų patraukti atsakomybėn ir nuteisti. Visa širdimi linkiu, kad šis procesas tikrai įvyktų.

Tačiau...

Susiduriame su žiauria realybe. Kaip nebūtų gaila, karo nusikaltėliai nebus nuteisti.

Kodėl?

Norint juos teisti, reikia juos nugalėti. Tačiau nugalėti branduolinės valstybės neįmanoma. Esu įsitikinęs, kad Vakarai net nebandys užimti Maskvos ir pakeisti jos valdžios.

Pakeisti režimą gali revoliucija Rusijoje. Esu įsitikinęs, kad Rusijoje ji yra neįmanoma dėl dviejų priežasčių: pirma, politinė jėga, kuri vestų visuomenę į kardinalias permainas yra silpna, susiskaldžiusi. Ji nepajėgi nuversti valdžios.

Didesnė opozicionierių dalis net negalvoja imtis kokių nors priemonių jai versti. Jie tikisi demokratiškų rinkimų. Jie tenkinasi dabartinės valdžios kritika ir tikisi, kad visuomenės nuomonė valdžios atžvilgiu pasikeis. Antra, visuomenė šios politinės jėgos nerems. Visuomenei iš viso dzin. Ji kaip gyveno skurde, taip toliau gyvens. Ji įpratusi taip gyventi. Ji net nesupranta, kad gali būti kitaip. Rusija dugno dar nepasiekė ir dar gali ilgai kristi iki dugno, o kai jį pasieks, tai toliau gyvens. Juk neišmirs, ar ne?

Jei kris putinas, o tai gana tikroviškas scenarijus, tai jį pakeis kitas to pačio režimo žmogus. Jis daug kartų griežtesnis, piktesnis ir akimirksniu rasiją pavers eiline Šiaurės Korėja.

Tačiau...

Šis naujas, to paties režimo atstovas gali nutraukti ugnį ir pradėti derybas dėl taikos vien tam, kad išlaikyti valdžią ir turtus. O šioje vietoje galimi įvairūs scenarijai. Visi jie priklauso nuo Vakarų politikų. Ukrainos politikai privalo groti pirmu smuiku, nes jie geriausiai žino veiksmingiausias saugumo priemones, kurias reikia įgyvendinti. Jei jie bus nustumti į šalį, tai grėsmė išliks, kuri vėliau vėl virs karu“, - visuomeniniuose tinkluose pranešė buvęs.

Keli susiję:

Buvęs: Rasija visur pranešinėja, kad kariauja su Vakarais, su NATO

Ekspertai.eu primena, jog tai, kad Ukrainos teritorijoje vyksta pasaulinis Vakarų ir Rusijos karas, niekam nepaslaptis. To nebent gali nežinoti buvęs, ar panašaus lygio analitikai, praeityje tvarkingai dirbę TSRS saugumo struktūrose.

Dar su keliomis buvusio analizėmis galima susipažinti čia:

Buvęs sunerimo, kur dingo lendlizas Ukrainai

Buvęs perspėjo: „Neužkibkite ant rašistų kabliuko. Neleiskite sau suabejoti Ukraina“

Buvęs: vakariečių raketos pasiekė tikslą ir apsunkino cheminio ginklo gamybą

Buvusio perspėjimas: tą pačią N. Sadūnaitę tą pačią minutę „nugalabytų“

Sugrįžo buvęs: Slava Ukraine, Herojam slava

Buvęs: tas kas sako, kad Lietuva gali būti nepriklausoma ir laisva yra arba kvailas, arba suinteresuotas

Susiję:

Minedas ragina visus Lietuvos gyventojus nepavargti būti su Ukraina