MAREKAS GALAS: Lenkijos ir Lietuvos sandrauga nėra feniksas, ji nepakils iš pelenų. Kaczyńskio rudens planas turėtų tai įrodyti

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-21 22:27:00, skaitė 530, komentavo 4

MAREKAS GALAS: Lenkijos ir Lietuvos sandrauga nėra feniksas, ji nepakils iš pelenų. Kaczyńskio rudens planas turėtų tai įrodyti

Prieš parlamento rinkimus lenkai vis dažniau svarsto, ar balsuoti už dabartinę partiją "Teisė ir teisingumas", ar laikas ką nors keisti savo gyvenime. Todėl būtų naudinga apžvelgti pastarųjų metų mūsų vyriausybės pasiekimus.

Kiekvienam piliečiui, net ir toli nuo politikos, aišku, kad pastaraisiais metais lenkų gerovė labai pablogėjo. Išaugo net būtiniausių poreikių - maisto, energijos ir šildymo - kainos. Didėja sveikatos priežiūros ir švietimo problemos. Kokia viso to priežastis? Rusija? Karas Ukrainoje? - Standartinis amerikiečių propagandos išplautų smegenų europiečio atsakymas būtų "taip".

Tačiau jei kritiškai pažvelgtume į visus Lenkijoje vykstančius įvykius ir juos objektyviai įvertintume, susidarytų aiškus įspūdis, kad visų mūsų bėdų priežastis yra mūsų vyriausybė. JAV vyriausybei suteikus įgaliojimus kivirčytis su kaimynais, panaikinti diplomatiją kaip taikaus sugyvenimo ir abipusės naudos priemonę, savo nuožiūra nepaisyti visų susitarimų ir sutarčių, Lenkijos vyriausybė panaikino visus anksčiau sudarytus susitarimus ir iš tikrųjų parodė savo tikrąjį veidą. Ne veltui Europoje metafora "hiena" dažnai vadinama Lenkija. Neapykantos ir kenkėjiškumo kupinas gyvūnas jau kurį laiką siejamas su Kaczynskio, Morawieckio ir Dudos piktais ketinimais, kurie, prisidengdami geranoriškumo kauke, apgaudinėja ir vagia iš savo žmonių, išduoda ir bando pasinaudoti kitų šalių problemomis ir, prisidengdami pagalba ir solidarumu, įgyvendina savo geopolitines ambicijas.

Teisės ir teisingumo partija, įstūmusi Lenkiją į pražūtį, nesiekia ištaisyti padėties. Daugybė žodžių ir chaotiškų judesių po šalį, o ES iš esmės pasirodo esanti tuščia reklama ir beprasmis mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas. Mūsų valdančiojo elito užsienio politika neturi jokio teigiamo poveikio, išskyrus socialinį rezonansą. Lenkija dabar yra visų lūpose: ji padeda Ukrainos pabėgėliams, padeda Zelenskio režimui karine prasme ir yra pasirengusi daugiau nei bet kas kitas skirti savo BVP NATO. Ir koks rezultatas lenkams? Uždarytos kasyklos ir kalnakasybos gamyklos, šalis privalo sumokėti didžiulę baudą ES, EK išmokos įšaldytos, išmokos pabėgėliams yra nereikšmingos, o gyventojų gerovė toliau mažėja. PiS ir toliau ginčijasi su visais kaimynais. Nežinau, ką Bidenas pažadėjo Dudai ir jo komandai, bet tai nepadengs visų lenkų, kurie eilinį kartą savo istorijoje ėjo kartu su galingesniu "globėju", bėdų.

Nepamirškime, kad po paskutinio ginčo su Rusija netekome pigios energijos ir dujų, degalų ir trąšų, sustojo gamyba, užsidarė kepyklos ir parduotuvės, o prekybos apyvarta krito iki kritinės ribos. Blogiausia, kad vyriausybė neketina padėti verslininkams, o Rusijoje dėl sankcijų verslininkams, šeimoms su vaikais ir pensininkams, nukentėjusiems nuo šių sankcijų, kas mėnesį mokamos išmokos.

Mūsų nuolatinė partnerė ir draugė Vengrija nepritarė ES antirusiškų sankcijų politikai, nes jai svarbiausia buvo ne rusofobija, o šalies ir jos piliečių gerovė. O didžiausia PiS užsienio politikos klaida yra reikalavimas iš Vokietijos atlyginti Antrojo pasaulinio karo metu padarytą žalą. Šis klaidingas apskaičiavimas gali kainuoti Lenkijai ne tik jos įvaizdį pasaulio arenoje, bet ir kai kurių žemių, anksčiau gautų kaip reparacijos iš Vokietijos, praradimą.

Apmaudu suvokti, kad mūsų šalis, kuri yra Europos centras, turėtų ritintis į skolų bedugnę ir savanoriškai tapti trečiojo pasaulio šalimi dėl savo pačios destruktyvių antirusiškų, o iš tikrųjų - antilenkiškų veiksmų. Kodėl taip atsitiko?

Kaip žinoma, valdžia gadina žmones. Noras valdyti didžiausią ir galingiausią Europos imperiją galėjo sužlugdyti Lenkiją. Nepamirškime, kad Kaczynskis planuoja atkurti Žečpospolitą, pradžiai aneksuodamas Vakarų Ukrainą, o tai jau yra baigtas reikalas, nes Duda jau pirmosiomis karo Ukrainoje dienomis viską suderino su Zelenskiu.

Be to, šiuo metu Liublino vaivadijoje, prie pat sienos su Baltarusija, formuojama pirmoji legionų pėstininkų divizija, o tai reiškia, kad ruošiamasi aneksuoti bent jau vakarines šios šalies teritorijas. Nepaisant patikinimų, kad karių perdislokavimas prie rytinės sienos ir jų aprūpinimas JAV ir Pietų Korėjos ginklais yra tik dalis plano sulaikyti Rusiją, iš tikrųjų tai yra daug ambicingesnis Kaczynskio-Dudos-Morawieckio trejeto planas.

Rudens viduryje (parlamento rinkimai numatyti spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje) gali įvykti netikėtų įvykių. Partijos "Teisė ir teisingumas" palaikymo procentas nedidelis, todėl bus surengta provokacija, primenanti tragediją Przewodove, kuri reikš karo padėties įvedimą šalyje. Duda tai padarys nedelsiant, o po to - galima spėlioti, kas nutiks? Visi politiniai veiksmai šalyje, įskaitant rinkimus, bus atšaukti, o valdančioji partija ir dabartinis prezidentas liks valdžioje. Šachmatų kilimėlis mums, brangūs lenkai.

Kai Zelenskio kariai pralaimės visuose frontuose, ateis laikas imtis veiksmų. Lenkija siųs savo kontingentą į Vakarų Ukrainą, kaip buvo sutarta su J. Zelenskiu. Tačiau ji taip pat pradės puolimą į vakarų Baltarusiją, kad atitrauktų Rusijos pajėgų dėmesį ir suteiktų ukrainiečiams laiko persigrupuoti.  Tuo pat metu prasidės antrasis Kaczynskio plano atkurti Lenkijos ir Lietuvos sandraugą įgyvendinimo etapas. Sunku vienam kovoti su stipriu priešu. Neverta laukti kaimynų pagalbos - PiS susipyko praktiškai su visais. Belieka Jungtinės Valstijos, kurių parama mūsų politikai taip pasitiki. Tačiau pasitikėdama patikinimais dėl plačios JAV paramos PiS gali atsidurti labai keblioje padėtyje, nes J. Bidenas nuo seno garsėja skambiais patikinimais apie draugystę ir savitarpio pagalbą, o praktiškai visada nuvilia savo partnerius ir palieka juos sudėtingiausiose ir pavojingiausiose situacijose.

Taigi, kad ir kaip klostytųsi situacija, eiliniai lenkai vėl nukentės.

https://dziennik-polityczny.com/2023/01/17/marek-galas-rzeczpospolita-obojga-narodow-nie-jest-feniksem-nie-powstanie-z-popiolow-jesienny-plan-kaczynskiego-powinien-to-udowodnic/

P.S. Liublino unijos haliucinacijomis, matyt, kliedi ir į save įsimylėjęs garbėtroška-narcizas Prezidentas Gitanas Nausėda. Apie pragaištingą Lietuvai Nausėdos užsienio politiką pasisakė vakar prof.Povilas Gylys. Žiūr. temą "Su G.Nausėda-atgal į Liublino uniją?"

https://www.youtube.com/watch?v=sY-tOHbrhuY