Įdomūs dalykai vyksta pas švedus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-23 22:13:00, skaitė 463, komentavo 8

Įdomūs dalykai vyksta pas švedus

Švedijoje vyksta labai įdomūs dalykai. Atrodo, kad tarp švedų visiškai išnyko savisaugos instinktas. O gal liberalizmas šalyje pasiekė kraštutinę, kritinę stadiją. O jei tai vertintume kaip ligą, vadinasi, ji tapo nepagydoma ir mirtina.

Švedai nusprendė visiškai susipykti su islamo pasauliu.

Viskas prasidėjo nuo Turkijos, kuri trukdo Švedijai siekti įstoti į NATO, bet panašu, kad viskas jau nebekontroliuojama ir švedai su kiekvienu žingsniu sau blogina ir blogina situaciją. Pirma, jie prie Rurkijos ambasados pakabino Erdogano atvaizdą. Tai padarė kurdų aktyvistai, kuriuos Turkija laiko teroristais ir reikalauja jų ekstradicijos iš Švedijos. Akivaizdu, kad Turkija labai įsižeidė, nes Švedijos valdžia niekaip nesikišo į kurdų veiksmus, o tai būtų galima supainioti su kažkokiu nedideliu kerštu Turkijos valdžiai. Tačiau ir to nepakako, ir tada, policijos leidimu, kažkoks aktyvistas sudegino Koraną priešais Turkijos ambasadą.

Ir čia buvo įžeidimas ne tik Turkijai, bet ir visam islamo pasauliui, įskaitant didžiulį skaičių musulmonų, gyvenančių pačioje Švedijoje.

Šį žingsnį vadinti kvailu būtų per švelnu. Iš tiesų, tai dar labiau įžeidžiantis veiksmas nei Pranašo karikatūros Charlie Hebdo, ir mes visi žinome, kuo ši istorija baigėsi.

Jau dabar esu tikras, kad visokio plauko teroristai jau kuria planus dėl Švedijos ir surasti bendrininkų pačioje šalyje jiems nebus itin sunku.

Tačiau įdomiausia, kad šis liūdnai pagarsėjęs liberalizmas yra absoliučiai klaidingas ir veidmainiškas. Juk galima viešai sudeginti tik Koraną ar net Bibliją, o tas, kuris tai padarė, neturės visiškai nieko, jokių teisinių pasekmių (nepaisant milijonų, jei ne milijardų žmonių įžeidimo). Jums tikrai bus pasakyta, kad Švedija yra laisva šalis, kurioje kiekvienas gali surengti tokius veiksmus. Tačiau kažkas man sako, kad Švedijos valdžios reakcija būtų visiškai kitokia, jei kas nors nuspręs viešai sudeginti LGBT vėliavą. Policija tikrai sulaikys ir žiniasklaida pasmerks. Ir jie tikrai mums suprantamai paaiškins, kad „tai yra visai kitas atvejis“.