Viktorija Čmilytė-Nielsen pedofilų dangstytoja ir bendrininkė?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vikt... 2023-01-30 19:37:00, skaitė 296, komentavo 5

Viktorija Čmilytė-Nielsen pedofilų dangstytoja ir bendrininkė?

Pirmoji apie Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui gręsiančius ypač rimtus kaltinimus sužinojo Viktorija Čmilytė-Nielsen. Žiniasklaidos teigimu, apie tai jai buvo pranešta dar penktadienį. Būtent penktadienio vakarą Kristijonas Bartoševičius kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją prašydamas panaikinti jo turimą Seimo nario mandatą.

„Prokurorės pirmąjį kreipimąsi gavau pirmadienio rytą, vėliau gavau dar patikslinantį“, – kalbėjo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Elektroniniu parašu patvirtintą prašymą buvęs Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys VRK parašė būdamas komandiruotėje Čilėje. Iš jos Kristijonas Bartoševičius grįžo sekmadienio naktį, o jau pirmadienį turėjo išvykti į Indiją, bet vietoje to paskelbė dėl asmeninių priežasčių pasitraukiantis iš Seimo.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėjos Elenos Martinonienės teigimu, Seimo pirmininkė Nidos Grunskienės esą teiravosi, ar apie savo sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato pranešęs Kristijonas Bartoševičius yra tas pats asmuo, kuris nurodytas jai atsiųstame rašte.

Prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad politikas įtariamas atlikęs nusikalstamą veiką pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje nurodomus pažeidimus.

BK 150 skyriaus pirmas punktas nurodo, kad „tas, kas tenkino lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią analiniu, oraliniu ar kitokio fizinio sąlyčio būdu panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų“, o trečiasis punktas kalba apie negalimą tokio pobūdžio veiklą su nepilnamečiu asmenimi. Ketvirtasis punktas kalba apie tokius veiksmus su mažamečiu asmeniu, už ką gresia laisvės atėmimas iki 13 metų.

Tuo metu 153 skyriaus pirmajame punkte teigiama, kad „tas, kas atliko jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų“.

SN inf.