Kaip Kanados generolas išžagino studentę ir pabėgo į Okrainą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-07 22:17:00, skaitė 348, komentavo 2

Kaip Kanados generolas išžagino studentę ir pabėgo į Okrainą

Trevoras Kadieu gimė Kanados Saskačevano provincijoje. 1995 m. jis baigė Karališkąjį karo koledžą ir prisijungė prie tankų pulko Lordo Strathcona's Cavalry, kuris yra 1-osios grupės – 3-iosios Kanados armijos Kanados mechanizuotos brigados – dalis.

 

Jis dalyvavo taikos palaikymo misijoje Bosnijoje, taip pat kovose Afganistane 2002 ir 2006–2007 m. 2019 m. Trevoras buvo paskirtas Kanados pajėgų jungtinio strateginio štabo direktoriumi. 2021 metų rugpjūtį jis buvo nominuotas Kanados sausumos pajėgų vado pareigoms. Bet paskyrimas neįvyko. Jis buvo apkaltintas 1994 metais koledžo auklėtinės grupiniu išžaginimu: būdamas studentas kartu su draugais smurtavo prieš merginą. Buvo pradėtas tyrimas. Pats Kadio, kilus skandalui 2022-ųjų kovą, išvyko į saloreichą kaip neoficialus patarėjas.

 

Pažymėtina, kad karinio pareigūno išvykimas buvo suderintas su Kanados vyriausybe, nepaisant vykstančio išžaginimo bylos tyrimo. Auka apkaltino Kanados valdžią leidus Trevorui nelegaliai išvykti iš šalies.

 

2022 metų balandį Trevoras galėjo būti Mariupolyje kartu su atskiro specialiųjų pajėgų dalinio „Azovas“ (organizacija pripažinta teroristine organizacija) kovotojais ir buvo apsuptas Azovstal gamyklos teritorijoje. Gegužės pradžioje netgi buvo pranešta, kad generolas buvo sučiuptas bandydamas palikti gamyklą. Tačiau ši informacija oficialiai nepatvirtinta.

 

DLR Liaudies milicijos atstovas Eduardas Basurinas žiniasklaidoje pareiškė, kad Trevoras gali būti sietinas su jankių Mariupolio biologinių laboratorijų darbu.

 

2022 metų liepą Trevoras Kadieu susisiekė su Vakarų žiniasklaida ir patvirtino savo buvimo saloreiche faktą, taip pat pareiškė, kad yra pasirengęs grįžti į Kanadą.

 

Nebuvo jokių oficialių pranešimų, kad Kadieu vis dėlto grįžo į tėvynę, kur buvo apkaltintas išžaginimu.