Algimantas Rusteika: Versijos

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/nuomones/stra... 2023-02-09 16:11:00, skaitė 256, komentavo 1

Algimantas Rusteika: Versijos

Ką gi, nepaisant A.Kubiliaus, R.Juknevičienės, V.Čmilytės ir ... R.Karbauskio vienbalsiai deklamuojamų stebuklinių pasakų apie tai, kad nieko nebus, parašai surinkti ir neeilinė sesija bus.

Nepaisant visų baimių, kad konservatoriai - kaip visada - išsisuks ir per savo nudusintą žiniasklaidą skandalą užgniauš, jau aišku, kad neišsisuks ir neužgniauš.

Ir tyrimo komisija bus sudaryta. Ir jos nuvesti į akligatvius, posėdžiauti slaptai ir be galo konservatoriams nepavyks, ir į tikrus klausimus teks atsakyti. Todėl, kad prasidėjo pjautynės tarp alkanų vilkų ir niekas nusilpusiojo vedlio nesigaili.

Konservatoriai suprato, kad gali būti šeimininkų nurašyti ir palikti konkurentams sudraskyti. O per rinkimus visuomenės išmesti į politinį šiukšlyną. Ir jie nieko nepasigailės, nes tai jų ir jų šeimų išlikimo klausimas.

Į rietenas prie šėryklos įsijungė kriminalinė žvalgyba su savo kompromatais, kyšančiais iš S.Skvernelio kišenių. Jis taip pat nieko niekada nepasigailėjo ir nepasigailės, kol jo ir vėl nepriims į Lietuvos dalybas. Ir šios progos nepraleis.

Jo planas - pasiekti, kad konservatoriams, norint išlikti, tektų mesti iš bliūkštančio baliono balastą. Akivaizdžiai susimovusi V.Čmilytė su liberalais būtų priverčiama palikti koaliciją ir jų vietą užimtų S.Skvernelis su savo perbėgėlių šutve "Vardan valdžios".

Už paklusnų pasitraukimą prizas - atsakomybės nereikalavimas ir užtarnautas poilsis. Nes jau nėra Lietuvoj nei vieno homo sapienso, kuris nesuprastų, kad V.Čmilytė su I.Šimonyte nutekino informaciją Čilėje buvusiam K.Bartoševičiui.
Ir kad S.Skvernelis, kaip ne kartą pats buvo užsiminęs, turi pokalbių išklotines. Todėl partijai išgelbėti tenka aukoti pėstininką - Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę. Ji priverčiama prisipažinti skambinusia K.Bartoševičiui, bet kol kas neigia pranešusi jam apie ikiteisminį tyrimą. 

Ir čia lemiamas - iki ir po ketvirtadienio - derybų kuluaruose momentas. Jei sutinkama su planu, viskas taip ir paliekama nugesinimui. Jei ne - tyrimo komisija pareikalaus pokalbio įrašų, kuriuos tokios bylos tyrime kriminalinė žvalgyba (ir S.Skvernelis) tikrai turi. Ir tada išaiškės visi melai visuomenei ir ištiks galutinis konservatorių krachas. 

Tam net sisteminė žiniasklaida jau pasiruošusi ir laukia, ar nesikeis šeimininkas. Už S.Skvernelio stovi dideli pinigai ir tarptautinės įtakos. Ambasados nesikiš, kaip ir R.Pakso atveju. Ar tai pavyks, ar ne - priklausys nuo daugelio aplinkybių, kurios mums nežinomos.

Jei pavyks tyliai sumušti rankomis - sesija bus šio veiksmo pabaiga ir kito pradžia. Jei ne - kapotynės tęsis, nors ir ne visada viešai. Arba susitars kaip nors kitaip, tik mums nieko iš to nebus, nes apie žmones čia niekas negalvojo, negalvoja ir niekada negalvos. 

Vienintelė nauda, kad vilkų pjautynės yra mažesnė blogybė nei tolesnis tylus valstybės griovimas. Todėl švabistinis S.Skvernelis gal tiesiog gali būti naudingesnis už švabistinę V.Čmilytę, nes susilpnins ant išvogtų KGB bylų pastatytus Šventosios Šeimos feodalinius laiptus.

Paprasčiausiai plėšrūnai besiriedami nusilps ir mums bus lengviau. Tik klausimas, ar bus visuomenėje kritinė masė norinčių atėjus metui organizaciškai susitelkti ir pasinaudoti palankiai susiklosčiusia situacija?

329200827_571628574627280_8733751353174518416_n.jpg