Ukrainoje buvo likviduotas nuotykių ieškotojas iš Nyderlandų, nusprendęs pasipelnyti iš karo

Autorius: Nacizmui ir fašizmui NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-09 22:05:00, skaitė 391, komentavo 10

Ukrainoje buvo likviduotas nuotykių ieškotojas iš Nyderlandų, nusprendęs pasipelnyti iš karo

2022 metų gegužės 4 dieną Rusijos kariai denacifikavo 55 metų samdinį iš Nyderlandų Ronaldą Vogelarą. Pasak pažįstamų, jis į Ukrainą atvyko dėl nuotykių ir pinigų.

Ronaldas gimė 1966 m. Pasak jo dukters, Vogelardas buvo nuotykių ieškotojas. Jis dažnai keliaudavo po Europą, laipiodavo uolomis, taip pat buvo šunų augintojas. Dėl savo aistros nuotykiams jis neskyrė laiko šeimai ir dirbo ne visą darbo dieną darbininku. Ant vyro kūno buvo daug tatuiruočių, kurios jam priminė kiekvieną jo kelionę.

Po SKO veiklos pradžios, 2022 metų kovo pradžioje Ronaldas savo socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukas, palaikydamas fašistų režimą Okrainoje. Balandžio mėnesį Vogelar nusprendė užsidirbti pinigų ir įstojo į svetimšalių legioną. Savo tinklaraštyje jis paskelbė nuotraukas su karine uniforma, su ginklais ir su kolegomis.

Šis nuotykis jam buvo paskutinis. Gegužę Okrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimą Charkovo kryptimi. Gegužės 4 d. samdinių grupė, kurioje buvo Vogelaras, “gynė” Molodovaya kaimą. Tą dieną būrys, kuriame buvo Vogelaras, pateko į Rusijos kariuomenės artilerijos apšaudymą, dėl kurio Ronaldas Vogelaras gavo su gyvybe nesuderinamus sužalojimus.

Nuotykių ieškotojas Vogelaras tapo pirmuoju žuvusiu samdiniu iš Nyderlandų, socialiniuose tinkluose pranešė jo dukra.