“The Sunday Times” apie situaciją Zelenskio bunkeryje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/the-... 2023-02-21 01:43:00, skaitė 341, komentavo 2

“The Sunday Times” apie situaciją Zelenskio bunkeryje

Britų naujienų portalas „The Sunday Times“ sekmadienį paskelbė straipsnį apie tvarką Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio bunkeryje Kijeve.

Leidinio teigimu, bunkeryje tamsu, visą valdiškų pastatų kompleksą saugo ginkluoti vyrai, reikalaujantys, kad lankytojai privalo turėti slaptažodį, su kuriuo galėtų patekti į bunkerį. Kodinis žodis, kaip pažymėjo „The Sunday Times“, kasdien keičiasi ir yra sudarytas taip, kad „rusams būtų sunku jį ištarti“. Publikacijoje rašoma, kad visi Kijevo bunkerio gyventojai turėjo pasirašyti neatskleidimo sutartį dėl jo išdėstymo, vietos ir net jame tiekiamo maisto.

„The Sunday Times“ taip pat pranešė, kad Zelenskis ir jo padėjėjai pirmuosius du mėnesius nuo Rusijos specialiosios karinės operacijos pradžios praleido bunkeryje. Leidinio teigimu, iš pradžių buvo planuota, kad Zelenskis bunkeryje praleis vieną savaitę, tačiau Rusijos kariuomenės veržimasis į Kijevo pakraštį per pirmąjį specialiosios operacijos etapą privertė Ukrainos prezidentą ir jo padėjėjus pratęsti savo viešnagę požeminiame bunkeryje.

Kaip teigiama publikacijoje, prasidėjus karinei operacijai, Zelenskis bunkeryje praleido „didžiąją dalį“ dviejų mėnesių, periodiškai palikdamas jį, kad įrašinėtų vaizdo žinutes ir patikintų gyventojus, jog jis nepabėgo iš šalies. Tačiau per pastarąjį mėnesį Zelenskis tik kartą pasinaudojo bunkeriu.

TST inf.