Rusijos prezidento kreipimasis į Federalinę asamblėją (mano išvados)

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-22 22:57:00, skaitė 448, komentavo 7

Rusijos prezidento kreipimasis į Federalinę asamblėją (mano išvados)

Kaip daugelis jau spėjo (ar matė), vakarykštės Vladimiro Putino žinutės klausiausi gyvai. Ką tik priėjau prie kompiuterio ir galiu pasakyti štai ką. Pagrindinis dalykas, kurį pasakė prezidentas, natūraliai buvo susijęs su vidaus politika, o šis pagrindinis dalykas vadinamas „autarkijos kūrimu“.

„Autarchija – tai uždaro bendruomenės atkūrimo sistema, turinti minimalią priklausomybę nuo mainų su išorine aplinka; ekonominis šalies savarankiškumo režimas…“

Pagrindinė Prezidento kreipimosi žinutė – viskas stabilu, viskas suplanuota, viskas kontroliuojama. Pagrindiniai Žinios žodžiai yra pasitikėjimas ir ramybė. Šalies gyvenimas nėra orientuotas tik į kovą su priešais ir SKO tikslų siekimą. Plėtra, ateitis visose srityse. Todėl prezidento kalboje tiek daug apie ekonomiką.

Prezidento žinią šiais metais galima apibūdinti dviem žodžiais: pasitikėjimas ir ramybė. Tai valstybės vadovo žinutė, žvelgianti į ateitį. Taip, vyksta speciali karinė operacija, taip –Vakarai atvirai tapo priešu, taip –jie bando užtikrinti Rusijos valstybės pralaimėjimą, bet skirtumas tarp valstybininko ir politiko yra tas, kad jis žvelgia į ateitį. Todėl pagrindinė prezidento žinutės dalis skirta visai ne karinėms operacijoms, o šalies ir ekonomikos plėtrai. Čia yra jaunųjų mokslininkų aprūpinimo ir švietimo sistemos keitimo ta linkme, apie kurią jau seniai kalbama, klausimai – Bolonijos sistemos pašalinimas Tarybų Sąjungoje patikrintų mokymo metodų naudai, tai ir būsto klausimų sprendimas.

Novosibirsko operos ir baleto teatras pradėjo veikti 1945 m. gegužės 12 d. – praėjus trims dienoms po sunkiausio ir baisiausio mūsų visų istorijos laikotarpio pabaigos. Tai reiškia, kad kultūros objektas buvo statomas per visą karą.

Galima sakyti, kad draugas Stalinas nusikalstamai išleidžia reikiamus išteklius tokių objektų statybai, kuriuos būtų logiška pastatyti po pergalės. Bet buvo aišku, kad reikia žiūrėti į ateitį, suteikti žmonėms pasitikėjimo ateitimi, todėl operos teatras buvo pradėtas eksploatuoti 1945 metų gegužės 12 dieną. Šiandienos Prezidento kreipimasis man labiausiai primena visą šį istorinį laikotarpį, tai yra žvilgsnis į ateitį per šiandienos problemas, kurios, žinoma, išsispręs. Štai kodėl Žinutė tiek daug pasako apie rūpinimąsi žmonėmis, įskaitant tuos, kurie šiandien atlieka savo karinę pareigą. Tačiau šiuolaikinė Rusija gyvena ne tik kovodama su priešais, ir tai yra labai teisingas ir išmintingas požiūris.