Mantas Zemeckas: Būtų juokinga, jei nebūtų graudu

Autorius: Mantas Zemeckas, Gustuko picerija Šaltinis: https://minfo.lt/nuomones/stra... 2023-02-24 19:15:00, skaitė 428, komentavo 7

Mantas Zemeckas: Būtų juokinga, jei nebūtų graudu

“Lietuvos policijos šūkis – „Ginti, Saugoti, Padėti“ – pareigūnams turi didžiulę prasmę, ir tai mums nėra vien tik tušti žodžiai.“, - taip sako policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Šventi žodžiai, komisare, šventi žodžiai...

Žinoma, visada atsiras tokių, kurie su komisaru nesutiks, kurie bandys su juo ginčytis, tačiau, mielieji, būkite biedni, bet teisingi - argi šaunusis komisaras neteisus? 

Juk kas daugiau, jei ne Lietuvos policija, dar taip neseniai apgynė žmonių teises ir laisves, vaikydama nuo kalniukų ten su rogutėmis pačiuožinėti susirinkusius vaikus? Kas gi kitas, jei ne Lietuvos policija, miškuose sėkmingai „sumedžiojo“ ne vieną ten be kaukės sportuojantį socialiai neatsakingą asmenį, taip apsaugodama visuomenę ir valstybę nuo pavojingojo viruso? Kas daugiau, jei ne į Gedimino prospektą Vilniuje skubiai sulėkę visi tuo metu mieste patruliavę Lietuvos policijos automobilių ekipažai užkirto kelią įvykti vienam iš Lietuvos istorijoje galimai žiauriausių nusikaltimų, kurį, matyt, planavo įvykdyti „kalinio“ apranga vilkintis teatralizuotoje eisenoje dalyvavęs garbaus amžiaus žmogus. Kas gi kitas, jei ne Lietuvos policija, apsaugojo mūsų šalies konstitucinę santvarką ir nacionalinio saugumo interesus, uždrausdama Kremliui tarnaujantiems piktavaliams į Vasario 16-osios minėjimo renginius įsinešti plakatus, kurių tekstai neatitiko „bendruomenės standartų“, nes jais buvo išdrįsta – jūs tik pamanykit! - apeliuoti į sąžinę tų, kuriuos mes privalome tik gerbti ir mylėti, nes juk „faktinio“ ir visų kitų „neužmirštuolių“ kritika yra tolygi tarnavimui šėtonui, tai yra, Putinui.

Ar toliau tęsti? Gal jau ne, nebereikia? Nereikia, nes, nors pirmiau paminėti pavyzdžiai ir yra tik lašas jūroje, manome, kad jų pakanka, jog galėtumėte įsitikinti tuo, kad po žodžiais „Ginti, Saugoti, Padėti“, iš tiesų slepiasi taip garsiai išreklamuotoji Lietuvos policijos misija: efektyviai naudojant turimus išteklius Ginti – žmonių teises ir laisves, Saugoti – visuomenę ir valstybę, Padėti – žmogui, šeimai ir bendruomenei.

Kita vertus, jei vis tik abejojate tuo, ką jums sakome, pateiksime dar vieną pavyzdį, kuris, pagrįstai manome, jus galutinai įtikins tuo, kad Lietuva tikrai yra teisinė valstybė, o jos valdžios įstaigos – taigi, ir Lietuvos policija – vadovaujasi įstatymais ir, kaip tai skelbia mūsų Konstitucija, tarnauja Lietuvos žmonėms.

Vasario 23 d. sukaks lygiai 3 (trys) mėnesiai, kai Lietuvos policija intensyviai tiria Asociacijos pranešimą dėl neteisėtai ant Ekonomikos ir inovacijų bei Teisingumo ministerijos pastatų iškeltų kitų užsienio valstybių ir kitų taip vadinamų tarptautinių organizacijų (LGBT-Q) vėliavų. Taigi 3 (trys) mėnesiai arba 90 (devyniasdešimt) dienų – jau tiek laiko mūsų valstybės vėliava yra niekinama valstybės institucijų, tarp kurių – kaip tai sunku būtų patikėti – Teisingiumo ministerija. O, ką Lietuvos policija? Lietuvos policija, kaip jau supratote, „gina, saugo ir padeda“, Tiesa, šiuo atveju neaišku, nei ką Lietuvos policija gina, nei ką ir nuo ko saugo, kaip ir neaišku, kam šiuo atveju jie padeda...

Bet, ką dabar mes čia niekus kalbame... Juk dabar svarbiausia – „nenustoti ir nepavargti“!

P.S. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.

333030710_2433732383450248_5962290758839398477_n.jpg