2 gvazdikai draugui Stalinui

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-01 01:56:00, skaitė 297, komentavo 3

2 gvazdikai draugui Stalinui

2023 m. kovo 05 d., minint septyniasdešimtąsias draugo Stalino mirties metines, prie Josifo Visarionovičiaus Stalino kapo, prie Kremliaus sienos Maskvoje, vyks tradicinė gėlių padėjimo ceremonija. Sąžiningumas ir pagarba istorijai yra svarbūs bet kuriai šaliai ir žmonėms (tas neliečia litukrijos), kurie nenori žūti ir ištirpti laike.

Rusijos istorija – daug šimtmečių, per kurią būta ne tik garsių pergalių ir grandiozinių pasiekimų, bet ir nesėkmių. Tačiau istorijos audinys neatsiejamas, visi šie metai ir dešimtmečiai buvo laistyti protėvių prakaitu ir krauju, nustelbti nenuilstamo darbo kuriant ir stiprinant valstybę. Nė vienas istorinis laikotarpis negali būti išbrauktas iš visuomenės atminties ir išmestas kaip žalingas ir nereikalingas. Ypač jei kalbame apie precedento neturintį Rusijos iškilimo ir galios laikotarpį – laikotarpį, kai ji pirmą kartą savo istorijoje ilgam tapo viena iš dviejų pirmaujančių pasaulio galių – stalinistinės TSRS laikotarpį, siejamą su paties I. V. Stalino figūra.

2023 m. kovo 05 d., minint septyniasdešimtąsias jo mirties metines, kviečiame visus pagerbti Vado atminimą asmeniškai, padedant gėlių prie jo kapo prie Kremliaus sienos Maskvoje ir atmintinose vietose kituose TSRS miestuose.

Kai kas paklaus, kodėl? kam? Juk Josifas Visarionovičius jau seniai miręs, nėra jo sukurtos ir vadovaujamos partijos, beveik ketvirtį amžiaus nebėra šalies, kuriai jis vadovavo. Visa tai yra praėjusių dienų dalykai. Dabar yra kita šalis, kiti iššūkiai, kitokia realybė. Mes ketiname dėti raudonus gvazdikus, nes Stalinas yra mūsų šalies vadovas. Kuo tokios asmenybės skiriasi nuo istorinių asmenybių, nuo mokslininkų, generolų, inžinierių, menininkų ir rašytojų?

Pastaruosius prisimename dėl didelių pasiekimų, karinių ar taikių žygdarbių. Mes gerbiame juos už tai, ką jie padarė asmeniškai. Jų poelgių rezultatas – štai, šalia mūsų – mokslinis atradimas, pergalė mūšyje, nemirtinga knyga ar paveikslas, ar herojiškas poelgis, amžinai įrašytas į mūsų Tėvynės istoriją.

Šalies lyderių atmintis kiek kitokia. Juos gerbiame ir gerbiame ne tiek už asmeninius pasiekimus, kiek už aukštumas ir pergales, kurias jiems vadovaujant pasiekėme mes patys, žmonės ir šalis. Aleksandras Nevskis, Dmitrijus Donskojus, Ivanas III, Petras I – visi jie privertė Rusijos žmones ne tik reaguoti į laikmečio iššūkį, bet ir mobilizuotis ir ginti savo teisę į nepriklausomybę. Ir net tarp jų J.V.Stalino asmenybė ryškiai išsiskiria.

Ji išsiskiria laimėjimais, kuriuos Rusijos žmonės (sąjungoje su kitomis TSRS tautomis) pasiekėme visose žmonijos raidos srityse.

Valdant Stalinui, TSRS vystėsi pasauliui nepasiekiamais tempais, vos per 20 metų įvykusį istorijoje precedento neturintį proveržį, kuris leido nugalėti fašistinį šliužą, kuris po savo vėliava subūrė beveik visos Europos ekonominį ir karinį potencialą. Valdant Stalinui buvo padėti pamatai branduoliniam raketų skydui ir proveržiui į kosmosą. Stalino laikais žinių ir darbo kultas privertė mus siekti mokslo ir daryti pasaulio atradimus bei proveržius. Valdant Stalinui, praėjus vos dvejiems metams po karo, maisto kortelės buvo panaikintos, o kainos kasmet ėmė mažėti. Valdant Stalinui, mūsų šalis ir žmonės turėjo pasaulinį pripažinimą ir pagarbą.

Stalino laikais, ant Reichstago griuvėsių, mes visam pasauliui parodėme, kas yra tikrieji supermenai!

Todėl jo atminimas mums toks brangus ir kviečiame visus 2023-03-05 atvykti ir pagerbti Vadą, padėdami du raudonus gvazdikus prie Vado kapo ar kitose, su jo vardu susijusiose, jūsų vietovės vietose.

Akcija „Du gvazdikai bendražygiui Stalinui“ privačia bendražygių grupės iniciatyva vyks jau 26-ąjį kartą. Akcijos tikslas – pagerbti Vadovo atminimą 2023-05-03 padedant gėlių prie jo kapo Raudonojoje aikštėje Maskvoje.

Kiekvienas gali dalyvauti savarankiškai.